De Hamburger Files

E. VAN DE VENDEL, 09 mei 2016

Een oogje voor dit fragment, pagina 7

"Joene te Water Mulder, zestien jaar, en Sessy Ververs, ook zestien, samen in de keuken van de MacLekker. Of ik verliefd ben? Ja, natuurlijk ben ik verliefd. Al twee manden. Maar verliefd is een veel te kinderachtig woord. Wat ik voel voor Joene is specialer, en makkelijker ook. Het is alsof we dezelfde hersens hebben. Alsof we dezelfde mensen zijn, nu ja, weet ik veel."

Wat het gaat over

Sessy Ververs, een jonge meisje die later een blog zal beginnen, ontmoet Joene, haar gay verliefd, aan de MacLekker. Ze zijn goede vrienden, maar met iedereen gaat het niet als vriendelijk. Binnenkort blijkt het alsof alles gaat tegens Joene. Diefstal, viernelzucht, en leugens... Het zal echt een onrustig zomer zijn.

Mening op het boek

Ik vond dat het boek saai was. Ik zou niet het suggereren aan mensen die van actie houden te lezen, zoals ik zou niet zegen dat het een thriller is. Het was echt typische: de mooie tieners die verliefd zijn, en op een rustige zomer willen rootzooi zaaien, Wat ging leuk met dit boek toch was dat het kond echt een vleugje gevoeligheid brengen, met Sessy's waarneming. De personages zijn ook heel cliché; een verwijfd gay, een summer girl, een mooie jongen die iemand blik zijn op...


Ja, het is een modern, alledaags romantisch verhaal dat de meeste van feminine pubers houden van. Niet mijn ding dus.