Beeldende vorming verslag

De voorbereiding

We zijn gaan denken wat we kunnen maken voor de kinderen. Toen kreeg Toon een flashback naar de basisschooltijd waar je plankjes had met spijkers erin in de vorm van harten/vierkanten/cirkels en dergelijke. Hierdoor kwamen we op het idee om dit ook te maken. En hierover instructies te geven hoe je dit kunt doen.

Het schuren

Eerst moet je zorgen voor een houten plank, daar zorg je voor dat je de plank goed schuurt. Dit doe je net zolang totdat er geen splinters meer opzaten. Dit doe je aan alle kanten van de plank. De plank is hierna goed glad geschuurd.

Tekenen

Na het schuren maak je mooie vormen op de plank, dat kan variëren van een hart tot een vierkant, net wat je zelf mooi vind om te maken als vorm. Zoals hieronder op de foto een smilie (zie je jammer genoeg een beetje wazig).
Big image

Na het tekenen

Nadat je een vorm hebt getekend, pak je een hamer en spijkers. Nu begin je met de spijkers in het hout te slaan, doe dit op de lijn van de vorm die je hebt getekend, en hou ongeveer 2,5 cm tussen elke spijker in. Doe dit tot je heel de vorm af hebt. Hieronder een voorbeeld

Het eindresultaat!

Wanneer je klaar bent met het timmeren pak je een stuk wol en nu kun je met de wol de vorm maken van wat je hebt gemaakt. Ook kun je zigzaggen waardoor je in de vorm nog meerdere vormen kan maken. Helaas krijgen wij geen eigen gemaakt filmpje op Smore anders hadden we die ook nog toegevoegt.