toine1962's landing page

Mijn activiteiten op sociale media

Big image

Waarom deze pagina?

Sociale media en andere online media hebben alles te maken met het delen van content. Dan moet je natuurlijk wel gevonden worden. Zou het niet makkelijk zijn om alles op één plaats te verzamelen? Deze pagina is een eerste aanzet daartoe.

Wie ik ben

Mijn naam is Toine Piscaer en zoals mijn social media nickname al aangeeft ben ik geboren in 1962. Ik ben opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen, heb gestudeerd in Leeuwarden en Tilburg en ben uiteindelijk in Middelburg beland, waar ik docent ben bij Scalda, de grootste mbo-instelling in Zeeland. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, die op dit moment allebei studeren.

Contactgegevens op school

Zoals gezegd werk ik bij Scalda, om precies te zijn bij het Scalda College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening. Hier zijn de contactgegevens:

Facebook

Natuurlijk heb ik een Facebook-account

Als ondersteuning voor mijn lessen Social Media Marketing gebruik ik ook een Facebookpagina

Twitter

Mijn Twitter-account @toine1962 gebruik ik voornamelijk zakelijk

LinkedIn

Met meer dan 5 miljoen actieve gebruikers in Nederland, kom je niet meer om LinkedIn heen. Daar heb ik natuurlijk ook een profiel

Scalda Social Media Blog

In december 2014 ben ik begonnen aan een langlopend project; een blog met de bedoeling om collega's te inspireren tot het gebruik van sociale media in de les. Eens per maand verschijnt er ook een nieuwsbrief met een overzicht wat er op de blog besproken is en wat er aan zit te komen. Je kunt je hiervoor aanmelden door de knop hieronder aan te klikken.
Meld je aan voor de Scalda Social Media Nieuwsbrief!

Deze nieuwsbrief met informatie over de blog verschijnt eens per maand

Tumblr

Behalve de blog hierboven, heb ik ook nog een Tumblr-blog, maar die gebruik ik met name om andere blogs te volgen.

Google Plus

Google+ zou het antwoord van Google op Facebook moeten worden. Voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren. Via mijn account heb ik dan ook weinig gedeeld. Ik volg er wel een aantal erg interessante groepen.

Foto en video

Hier heb ik wat minder mee. Ik heb wel een Instagram-account, maar daar heb ik op dit moment nog niets mee gedaan.

Op Pinterest en YouTube ben ik wel aanwezig, maar niet actief.

Vrije tijd en hobby's

Genealogie (stamboomonderzoek) is een van mijn hobby's. Ik onderzoek het parenteel (alle bekende nazaten, ongeacht de familienaam) van de oudst bekende voorvader met de naam Piscaer. Hetzelfde doe ik met de Limburgse familie Wagemans, de familienaam van mijn moeder.

Daarnaast onderzoek ik ook mijn kwartierstaat. Dat zijn al mijn voorouders, ongeacht de familienaam.

Eigenlijk zie ik dit als het maken van een grote puzzel, waarvan vooraf al vaststaat, dat deze nooit af zal zijn.

De resultaten publiceer ik op mijn website en op verschillende gespecialiseerde sociale media

... en muziek

Mijn tweede hobby is het luisteren naar muziek. Ook dat resulteert in het gebruik van een aantal sociale media, zoals Last.fm, Rate Your Music, Grooveshark en Soundcloud

mon cher tonton

Pale Blue Eyes song by. Velvet Underground by mon cher tonton

Dat is niet alles...

Er zijn nog tientallen andere sociale media waar ik een account heb. Omdat het delen van UGC (User Generated Content) hier niet echt centraal staat, heb ik deze niet vermeld..