Digitaaltjes

Nieuws op digitaal en mediawijs gebied

Bellen met Whatsapp via Android

Sinds kort is het mogelijk om via wifi te bellen met je Whatsapp-contacten. Deze persoon moet de nieuwste versie geïnstalleerd hebben. De kwaliteit is nog niet helemaal perfect, maar het werkt. Vooralsnog alleen via Android. iOs versie komt binnen enkele weken.
Alternatief is de app Viber.

Statistieken over je buurt

Het centraal bureau voor statistiek geeft al langer informatie over je buurt, maar het was moeilijk te vinden. Zoals inkomen, afstand naar ziekenhuis, onderwijs. Nu is het een stuk eenvoudiger

Laatste nieuws op digitaal gebied

Nu.nl biedt veel nieuws op digitaal gebied. Neem een kijkje
Big image

Makersbuzz geslaagd

De makersbuzz van Cubiss is op bezoek geweest bij bibliotheek Rijen, Made, Dongen, Oosterhout en Raamsdonksveer. We hebben kinderen en volwassenen laten kennis maken met de modernste maak-technieken. B.v 3D printer, Lasersnijder, vinylcutter en diverse tools om te leren programmeren: Beebot, Eggbot, Makey makey. Enthousiaste kinderen, klassen basisonderwijs en volwassenen en natuurlijk ook de collega's en vrijwilligers. Iedereen bedankt!
De foto's zijn te bezichtigen van http://www.facebook.com/theek5

Pinterest

Het sociale medium Pinterest van Theek 5 loopt goed. We hebben ondertussen steeds meer volgers en onze pins (websites) worden goed bekeken en gerepind (bij de volgers geplaatst op hun eigen account).
Laatst werden we nog genoemd in een tijdschriftartikel als "pionier op Pinterest".

Mocht je nog geen Pinterest hebben? Probeer het eens uit. Om Pinterest te kunnen promoten bij de klanten is het zeker van toegevoegde waarde als je er zelf al eens mee gewerkt hebt.

Contactloos betalen via NFC

Je leest er steeds meer over: draadloos betalen vanaf smartphones met een Near Field Communication (nfc)-chip. Vrij vertaald: draadloze, dichtbij communicatie. Je hoeft alleen je smartphone bij een apparaat te houden. Dat geldt dan m.n. voor kleine bedragen, in andere gevallen is nog altijd een pincode nodig of b.v. een vingerafdruk (b.v. bij Apple Pay - nu nog alleen in USA). Wil je meer weten?

Vloggen

Videoweblog : dagboek met m.n. video (Engels: log). De vlog is een variant op het blog (afkorting voor weblog), waarbij de inhoud voornamelijk tekst is. Enkele bekende volggers: 12-jarige geeft beautytips (90.000 volgers) en Enzo Knol (meer dan 670.000 volgers). Er valt veel geld te verdienen door advertenties toe te staan en Enzo wordt ook gesponsord door diverse merken.