X-Stream 6 November

Made by : Martine v/d Galiën

Hoe werkt motivatie bij jou?

Zoals in het filmpje word gezegd. Hoe hoger de beloning hoe beter de prestatie. Bij mij is dit wel een beetje het geval. Ik ben iemand die graag werkt, maar ik wil er wel iets mee bereiken. Dit betekent niet dat het altijd om geld gaat qua beloning. Het gaat mij erom dat ik mezelf of anderen blij/tevreden maak en dat ik mezelf of anderen kan verbeteren. Dit motiveert mij!


Wanneer haak jij af?

Als er voor mij geen uitdaging in het vak zit, dan haak ik af. Ik wil graag mijn manier van denken erin kwijt kunnen. Dus dat ik er een eigen draai aan kan geven. Ook word mijn motivatie minder als ik er geen waardering voor krijg. Dus bijvoorbeeld, ik zou niet een hele zaterdag bij de hema werken als ik niks zou verdienen. Wel loop ik stage, waarbij ik niks verdien, hierbij wil ik er waardering voor terug. Dat mijn praktijkbegeleiders en cursisten het op prijs stellen dat ik er ben. Maar het belangrijkste is dat ik er zelf van wil leren. Ik zou niet op stage komen als ik er zelf niks aan heb.

Wat zijn jou belemmeringen als het om motivatie gaat?

Ik heb variatie nodig, dit haal ik uit de mensen die bij ons in de winkel/restaurant komen. Je werkzaamheden zijn over het algemeen hetzelfde, maar doordat de gasten iedere keer weer verschillen is het nooit hetzelfde! Als ik op een kantoor zou zitten en iedere dag dezelfde werkzaamheden zou moeten doen, dan zou dit een grote belemmering zijn voor mijn motivatie. In het filmpje zie je ook dat mensen graag willen nadenken en zichzelf willen verbeteren.

Waardoor ben jij gemotiveerd?

Ik raak gemotiveerd als ik mezelf kan verbeteren. Dus als er iets te leren valt of als ik andere mensen iets kan bijbrengen. Als ik een goed doel voor ogen heb dan ben ik erg gemotiveerd! Je ziet ook in het filmpje dat mensen een doel nodig hebben. Dit motiveert meer dan geld.


Wat is voor jou een inspirerend klimaat/omgeving? Wat heb je daarvoor nodig? En welke rol speel jij?

Op de werkvloer wil ik dat iedereen zich goed voelt zowel de werknemers als de baas. Iedereen moet zich op zijn/haar gemak voelen. Ikzelf ben iemand die graag veel verantwoordelijkheid en vrijheid wil. Maar dat verschilt per persoon, sommige mensen hebben graag veel begeleiding. In het filmpje word ook gezegd dat we mensen moeten behandelen als mensen en dus als gelijken! Dit vind ik erg belangrijk!