Ronde Tafel Zuiddag

Infoavond voor kandidaat Zuidpartners voor Zuiddag 2014

Op dinsdag 7 mei geeft Zuiddag vzw informatie over wat het inhoudt om Zuidpartner te zijn, wat de criteria zijn, hoe de samenwerking verloopt, ...


Organisaties die interesse hebben om Zuidpartner van Zuiddag in 2014 te worden en zo 250 000 euro voor een zinvol jongerenproject in het Zuiden te verdienen zijn van harte welkom.

Praktisch

Tuesday, May 7th 2013 at 5-7:30pm

77 de Fiennesstraat

Anderlecht, Brussels

De infoavond gaat door in Café de fiennes, op wandelafstand van Brussel-Zuid.
  • 17u-17u30: aankomst met een hapje en drankje
  • 17u30-18u10: info door Zuiddag (toelichting bij de missie, de criteria in het kandidaatsdossier 2014, de manier van samenwerken, het budget, ...).
  • 18u10-18u30: vragenronde
  • 18u30-19u: netwerkmoment

Onze vorige partners

Op 16 januari kozen tientallen jongeren de nieuwe partner voor 2013. Een jury selecteerde 3 organisaties die hun project mochten voorstellen aan jongeren tijdens het votingsevent. Na heel wat discussie, vragen en een stemronde kwam Vredeseilanden als nieuwe partner uit de bus. De opbrenst Zuiddag 2013 op 17 oktober gaat naar jonge koffieboeren in Peru. Lees meer.


Sinds de eerste Zuiddag in 2006 werkten we samen met verschillende organisaties om hun jongerenproject een duwtje in de rug te geven. Lees meer over de vorige edities.

Zuiddag? Dat is Work for Change.

Elk jaar in oktober werken Vlaamse en Brusselse scholieren één dag in plaats van naar school te gaan. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject uit het Zuiden.


Net voor de werkdag leren de scholieren de jongeren uit het Zuiden kennen. Zij zijn enkele weken in België om hier te vertellen over hun leven en hun project. We voorzien heel wat educatief materiaal waarmee leerkrachten en leerlingen aan de slag kunnen: lesmap, magazine, presentaties en een reportage over het project. De reportage maken we wanneer we tijdens de zomer het project gaan bezoeken, samen met enkele Belgische jongeren. Lees meer over Zuiddag.

Work for Change! Wat is dat?

Inschrijven

Inschrijven kan door voor donderdag 2 mei te mailen naar Ellen@zuiddag.be.


Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op: