John Green

Auteur van 'Het Grote Misschien' en andere bestsellers

Big image

Biografie + projecten


  • John Green is een Amerikaanse schrijver.
  • Hij is geboren op 24 augustus in 1977 en is dus 39 jaar oud.
  • Hij ging op vijftienjarige leeftijd naar een kostschool in Birmingham (Alabama). Daar studeerde hij Engels en godsdienstwetenschappen en besloot dat hij priester wilde worden.
  • Geen priester meer, wel vrouw en kinderen.
  • In 2011 heeft hij via het Nederlands Letterenfonds twee maanden in Amsterdam doorgebracht om zijn laatste boek "The Fault In Our Stars" af te schrijven.
  • Samen met zijn broer Hank vormt John de Vlogbrothers, een succesvol YouTubekanaal. Hiernaast heeft hij het YouTubekanaal Crashcourse, een kanaal waarin weetjes worden gepresenteerd. Hij is bovendien oprichter van VidCon, de grootste videobloggerconferentie in de wereld. Samen met zijn broer Hank Green richtte hij in 2007 het jaarlijkse YouTube-evenement Project for Awesome op. Tijdens dit evenement kunnen mensen video's plaatsen die oproepen om donaties over te maken aan specifieke goede doelen.
  • Hij heeft ook een eigen website.

Bibliografie


  • John Green heeft vele boeken geschreven, waarvan ik er al twee heb gelezen:


Het Grote Misschien en The Fault In Our Stars.


  • Deze boeken staan op mijn verlanglijst: 19x Katherine, Let it Snow, Will Grayson, Will Grayson,Paper Towns

Verfilmde boeken

Paper Towns en The Fault In Our Stars. Beide films heb ik al gezien.

In The Fault In Our Stars speelt hij zelf een figurant.

Big image
Big image

Verhaal

Miles is een tiener die zich vooral bezighoudt met Laatste Woorden: hij weet welke laatste woorden beroemde mensen op hun sterfbed zeiden. Hij gaat naar de oude kostschool van zijn vader op zoek naar Het Grote Misschien.

Hij gaat naar een kostschool en leert daar de slimme en mooie Alaska en de Kolonel kennen. De Kolonel is zijn kamergenoot. Hij noemt Miles Prop. Samen beleven ze veel avonturen en halen ze streken uit met de Adelaar, de opvoeder. Ze komen stiekem samen in een schuur om te roken en te drinken. Dit mag natuurlijk niet. Alaska drinkt vaak te veel omdat ze een moeilijke jeugd heeft gehad. Ze is hierdoor ook vaak ongelukkig.

Alaska houdt zich bezig met één vraag: ‘Hoe komen we ooit uit dit labyrint van lijden?’

Na een telefoontje van haar vriend rijdt Alaska overstuur weg. Daarbij knalt ze tegen een geparkeerde politiewagen. Alaska sterft.

Vanaf dat moment willen haar vrienden uitzoeken hoe en waarom het is gebeurd. Is het een ongeval of zelfmoord?

Het verhaal gaat over diepzinnige dingen, zoals: vriendschap, trouw, liefde, leven, dood, de reden van ons bestaan en wat er met ons gebeurt als we er niet meer zijn.

Filmpje auteur

Meet the Author: John Green