Bijeenkomst 6 Mediaprof

Wat leert u in deze bijeenkomst?

Deze gehele bijeenkomst staat in het teken van Flipping the Classroom. U leert wat dit inhoudt en hoe u het kan toepassen in uw eigen klas. Het flippen van de les geeft een leraar de mogelijkheid om zijn les anders in te richten. Je kunt het didactisch "het flippen"op verschillende manier inzetten, zoals bij de introductie van een les maar ook als feedback bij een toetsen of presentatie. Er zijn vele tools beschikbaar die je voor het maken van de filmpjes kunnen inzetten. Ook zijn er al vele video's gemaakt die je kunt hergebruiken. Bij dit model draait het niet om de kwaliteit van je filmpjes, maar wel hoe je vervolgens de tijd anders gaat besteden!

We gaan meteen praktisch aan de slag want deze bijeenkomst is zelf ook "geflipt". Iedere cursist heeft van te voren mijn instructies al bekeken zodat we meteen aan de slag kunnen.

Stappenplan maken om een eigen les te flippen.

Voordat je een les gaat "flippen"is het handig om een stappenplan te doorlopen zodat er gerichte keuzes worden gemaakt bij je les.

Zelf een les "flippen'.

In deze bijeenkomst maakt u de eerste stappen om een les te "flippen". Deze les maakt u thuis af en geeft u in de eigen lespraktijk. De volgende bijeenkomst delen we de ervaringen die uw opdoet tijdens het maken en uitvoeren van de les.
The Flipped Classroom

De opleiding wordt verzorgd door Marielle van Rijn