La invención de Hugo.

Treball de música

fitxa técnica.

Director: Martin scorsese.
Música: Howard Shore.
Guió: John Logan.
Personatges: Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Asa Butterfield, Chloe Moretz, Ray Winstone, Emily Mortimer, Christopher Lee, Helen McCrory, Michael Stuhlbarg, Frances de la Tour, Richard Griffiths, Jude Law, Kevin Eldon, Gulliver McGrath, Shaun Aylward, Angus Barnett, Emil Lager, Max Wrottesley, Marco Aponte, Ben Addis, Robert Gill, Ed Sanders, Terence Frisch, Max Cane, Frank Bourke, Stephen Box, Mihai Arsene.

La invencion de Hugo.

La pelicula tracta sobre un noi qué es diu Hugo que treballa a l´estació de trens de Paris. Quan el seu pare va morir el seu tiet va pasar a tenir la custodia del nen. el problema està en qué el tiet es alcoholic . Quan el tiet desapareix hugo passa a tenir que encarregarse de tots els rellotges de l´estació amb l´inconvenient de que no poden descobrir que el seu tiet no hi es.
Hugo te un automata que el portara a descobrir que era de el gran George Melies que s´havia retirat i ara fabricava i venia joguines en la mateixa estació qué Hugo treballava.
Quan Hugo coneix la Isabella descobreix que ella te penjada del coll la clau que farà al seu automata funcionar i a partir d´aquest moment tot canvia.

George Melies

Méliès va començar filmant les actuacions del seu teatre utilitzant tècniques cinematogràfiques per obtenir els efectes que els mags feien en viu, però amb efectes creats per la gravació, això ho va portar a la pràctica amb "Escamotage d’une dame chez Robert Houdin" (1896) on amb a tècnica del pas de maneta, va fer desaparèixer un personatge, una tècnica que en el món de la màgia es feia amb una trampilla al terra. En aquest cas es feia aturant la gravació durant un moment, modificant la situació com per exemple moure objectes i traient personatges de l’escena, i a continuació seguir la gravació, de manera que allò modificat té l’efecte de desaparèixer de l’escena.

germans lumiere.

El cinematògraf fou la primera màquina capaç de gravar i projectar pel·lícules en la pantalla gran, de manera que podien ser vistes per molts espectadors simultàniament. L’invent dels Lumière fou molt més petit i lleuger que el kinetògraf (pesava més o menys 5 quilograms) i es feia servir amb una maneta accionada a mà. Podia fotografiar i projectar una pel·lícula a una velocitat de 16 fotogrames per segons, molt més lent que el dispositiu d’Edison, la qual cosa significava que era menys sorollós a l’hora de projectar i utilitzava menys pel·lícula.

Premis Oscar rebuts.

Robert Richardson guanya el segon Oscar a la millor direcció artistica.
Oscar al millor muntatge de so.
Oscar als millors efectes de so.
Oscar als millors efectes visuals.

La música a La invención de Hugo.

El compositor es Howard Shore, ha fet pelicules com El aviador i Infiltrados, i la saga de señor de los anillos. ha estat galardonat amb tres Oscars, tres globus d´or i cautre grammys.

La banda sonora.

Es una banda sonora molt magica espectacular i potser també dona tocs de misteriositat i encant ocult en cada nota que sona.
Cada personatje important tenia el seu propi leit motiv el qual denotava una mica les característiques del personatje a representar com per exemple la musica del inspector era mes rapida i eixerida perqué ell es un home de acció i de persecuçions , no com la de Hugo que era mes tranquila i mes màgica.
Hi ha un tema en especial que es repeteix durant gairebe tota la pelicula amb diferents tons i timbres pero sempre eren les mateixes notes.

Opinió personal.

Aquesta pelicula es molt recomanable per a la gent que li agraden les pel·licules aixi,
a part de que sense ser fatigosa ni molt espessa explica mes d´una historia a la vegada i al final les acaba juntant totes i a mi hem sembla una cosa ben digna de mencionar perqué deu tenir una dificultat molt gran. A part de que es una de les pelicules que la banda sonora casa tan be amb la pel·licula. M´ha encantat la pel·licula.
La invención de Hugo - Trailer en español

Webgrafia.

estamosrodando.com
wikipedia.