Profi website maken met Mobirise

Heel eenvoudig offline een profi website maken met Mobirise.

Wat is Mobirise website builder?

Met Mobirise kun je responsive websites maken zonder dat je enige technische kennis hoeft te hebben. Je download het programma op je Windows of Mac computer en je kunt direct een prachtige professionele website maken. Het is gratis te gebruiken en je kunt eventueel nog speciale plugins of thema's erbij kopen, maar dat hoeft echt niet. Je kunt ook meerdere websites maken op 1 account.


Het werkt met een drag-en-drop systeem, waarbij je kant en klare blokken op je pagina sleept. Ieder blok kun je weer afzonderlijk geheel aanpassen aan je eigen wensen. De gemaakte website past zich geheel automatisch aan aan de browser (pc, tablet of smartphone scherm).


De video hieronder geeft je een best wel duidelijk beeld van deze website builder.

https://youtu.be/hGaQaBeUfGw

Mobirise biedt verschillende thema’s aan waaronder sliders, galerijen met lightbox, artikelen, counters, countdowns, full-screen introducties, afbeeldingen & video's, kenmerken, data & prijstabellen, voortgangsbalken & cycli, tijdlijnen, tabbladen & accordions, call-to-action, formulieren, Google maps, sociale blokken, aanbevelingen, voetteksten, en meer. De blokken zijn ontworpen conform de nieuwste trends in webdesign. Ze zijn flexibel in gebruik en kunnen op vele manieren aangepast worden.

Waarom is Mobirise ook mooi voor het onderwijs?

Mobirise is goed in het onderwijs te gebruiken omdat:


  • Het offline werkt, dus onafhankelijk van internet te gebruiken is (denk aan CSPE).
  • Het ook in het Nederlands is.
  • Je direct een mooi resultaat hebt (korte leercurve).
  • Je de website ook lokaal kunt opslaan. (portfolio?! (veilig!)).

Nadelen van Mobirise

Mobirise heeft natuurlijk ook wel nadelen. Zo moet je het programma wel installeren op je computer en dat kan niet altijd op je schoolcomputer zonder dat de ICT afdeling zich ermee moet bezighouden. Een ander nadeel dat ikzelf heb ondervonden is dat je toch regelmatig bij het editen van je website een pop-up krijgt met het verzoek om een nieuw uitgebracht (betaald....) thema te bekijken.

Is Mobirise echt gratis?

Jazeker! Geheel gratis, maar wil je meer dan voor normaal gebruik nodig is, dan kun je uitbreidingen kopen.

De link naar deze website builder:

Publiceren van je gemaakte website

Publiceer je website waar je het maar wil;


  • op je lokale harde schijf,
  • op een server via FTP

Dat laatste is natuurlijk iets lastiger, maar als je de ftp gegevens hebt van je provider, geef je dat 1 keer op en de rest is een piece of cake. Als je daar toch nog wat uitleg bij nodig hebt, dan staan hieronder een aantal video's.

Instructievideo's voor als het te lastig is:

https://www.youtube.com/watch?v=7_pO6xTRZVA&list=PLMklnyuK-t1GYsDGySazAKEYzOpzZK8Ao

Leuke en inspirerende workshop:

Toptalent Academy


Een 60-in-60 inspiratiesessie, waarbij ik 60!! verschillende tools laat zien in slechts 60 minuten mag natuurlijk niet ontbreken op een ICT-dag of onderwijsdag op jouw school.


Door het grote aantal apps en het hoge tempo is dit een geweldige energizer en inspirator.


Mail me even voor de details.