Piata imobiliara se restabileste?

Cel mai bun moment pentru achizitionarea unei garsoniere

Oferte noi pe piata imobiliara!

Cum era de asteptat anul 2013 a adus deja cateva shimbari pe piata imobiliara care nu trec neobservate.
In luna februarie a acestui an s-a simtit o crestere a ofertelor mai ales pe segmentul apartamentelor. In cea de-a doua luna a acestui an sa atins un nivel pozitiv, cel mai mare din utimii ani in urma ofertelor care au depasit 2320 in decursul lunii. Potrivit unor analize de monitorizare imobiliara, oferta este mai ridicata cu 50% fata de februarie 2012 si cu aproximativ 13% mai mult fata de prima luna a anului in desfasurare.
In comparatie cu ianurie 2013, oferta lunii februarie este mai mare cu 120 de unitati rezultand in cele din urma aprope 1000 de apartamente noi pe piata imobiliara. Intr-o situatie similara intanlim apartamentele de trei camere carora li se adauga 140 de unitati in plus fata de ianuarie.
Garsonierele au atins un numar de unitati noi de 454 adica cu 53% mai multe decat in urmca cu exact un an. Cele mai putine unitati le intanlim in cazul apartamentelor de patru camere (215 unitati noi) unde oferta a crescut comparativ cu luna ianuarie cu 14% si 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Conform parilor analistilor imobiliari, piata imobiliara din Romania da semne de reabilitare astfel in acesta perioada este momentul potrivit pentru achizitionarea unei locuinte.

Big image