Apple of toch liever Samsung?

Erg verschillend.. of toch niet?

Wat is het verschil?

Ik heb uitgezocht wat nou daadwerkelijk het verschil is tussen Apple en Samsung, zelf beweren ze erg verschillend te zijn maar zijn ze dat wel? Om het vergelijken wat makkelijker te maken kies ik de twee nieuwste toestellen uit van Apple en Samsung.

Vergelijken

We kiezen van beide merken het nieuwste model. Dit is de IPHONE 6/6plus die onlangs voor apple op de markt is gekomen voor Apple en de galaxy s5 die in april dit jaar al was uitgekomen voor Samsung. De kritiek op de vorige iphone's was ''ze zijn zo klein'' wat voor mijn mening wel meeviel met een 4 inch scherm. Dit kwam omdat Samsung met de galaxy s5 een scherm grootte van 5,25 inch kwam. Daar liet apple het natuurlijk niet bij zitten en daarom heeft de Iphone 6 nu een scherm grootte van 4,7 inch en de 6 Plus een grootte van 5,5 inch. Ze zijn dus allebei vrij groot en of je je telefoon alleen kan vergelijken op scherm grootte? sommige wel, ik zelf denk dat de manier van gebruik het grootste verschil kan maken. Iphone heeft een wat makkelijker gebruik het is duidelijk en simpel te snappen. samsung is daarin tegen ingewikkelder maar heeft dan ook weer meer opties (denk aan instellingen zoals lettertype, energie verbruik enzovoords). Maar dan is de iphone met nieuwe softwaire wel veel sneller met een verbeterde processor en grafisch ( hoe het eruitziet ) veel krachtiger. Samsung draait op Android en heeft dus meer keuze uit verschillende apps. Iphone draait op Apple daarom een beperkte keuze uit apps.

De extra opties

Samsung s5 heeft meer opties dan de iPhone 6 maar zijn ze beter? De camera bijvoorbeeld wie heeft de beste? Iphone heeft een 8 megapixel camera, dit lijkt niet veel vergeleken de samsung s5 met 16 megapixels maar samsung heeft wel meer mankementen. Zo kan de camera van samsung slecht foto's maken in het donker en sneller bewegelijke foto's maakt. Maar daarvoor in de plek is de samsung s5 wel spatwaterbestendig en heeft een hartslagmeter. Of er daadwerkelijk een winnaar uit te halen valt nee niet echt, het is maar net wat jij er mee wilt doen. Voor mensen met meer opties is de samsung galaxy s5 een echte aanrader en voor snelheid en kwaliteit is de Iphone 6 of 6 plus een aanrader.

Bedregingen

Als je marktaandeel zou baseren op verkoopcijfers zou Android vele malen groter moeten zijn dan Apple’s iOS. Toch is dat niet zo en weet Apple de schade vooralsnog beperkt te houden.

Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat mensen trouw zijn aan hun iOS-apparaten en deze blijven gebruiken voor surfen op het web en het aanschaffen van apps. Kennelijk bevalt een aanschafte iPad of iPhone zo goed, dat deze het laner volhoudt dan hun goedkope Android-broertjes.

Big image

Hoe gaan de producenten vooral met deze verschillen om?

Zowel Apple als Android hebben vele verschillen zoals hierboven staat gegeven. Allebei de producten willen van elkaar afwijken maar toch wel weer op elkaar lijken. Allebei de producenten zorgen dan ook voor regelmatige updates en proberen er als beste uit te komen. Wie ooit zal winnen, als er een winnen is, werkelijk geen idee. Dit ligt aan de koper. Apple en Android zouden dus altijd concurrenten van elkaar blijven.