Benefietdiner Stichting Vluchteling

Uitnodiging van Margot, Rosanne en Lisanne

Wie de afgelopen weken het nieuws gevolgd heeft kan de vluchtelingencrisis niet ontgaan zijn. Nog nooit waren er zoveel mensen op de vlucht. Bijna 60 miljoen, dat is 8,3 miljoen meer dan vorig jaar. Alleen al de boottocht naar Europa heeft naar schatting 2000 vluchtelingen het leven gekost. De beelden maken moedeloos. Wij willen iets doen.

Daarom nodigen we je uit voor een benefietdiner op zondag 13 september. Met dit diner voor vrienden en familie doen wij iets waar wij goed in zijn: een lekkere maaltijd serveren, om geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling, zodat zij kunnen doen waar zij goed in zijn: vluchtelingen in nood helpen.

Jij bepaalt wat je voor het diner betaalt.

Alles wat je er voor over hebt gaat naar Stichting Vluchteling.


Hopelijk tot zondag,


Liefs,

Margot, Rosanne en Lisanne

Ja, ik eet mee en doneer

Sunday, Sep. 13th, 6:30-10pm

Oudegracht 287 (aan de werf)

Utrecht

Kosten

Dat bepaal jij. 100% gaat naar Stichting Vluchteling.

Let op: we hebben geen pin, dus neem contant geld mee.


RSVP

Breng vooral je vrienden en familie mee! Geef ze dan wel even op.

Geef je aanwezigheid op via Eventbrite


I.v.m. boodschappen doen op zaterdag horen we graag voor vrijdagavond of je erbij bent.

Ik eet niet mee, maar doneer wel graag

We krijgen veel reacties van mensen die niet kunnen komen, maar wel graag iets willen bijdragen. Dat vinden wij natuurlijk een heel goed idee! Als je wilt doneren, maar niet bij het diner kunt zijn kun je contact opnemen met Rosanne via rosannewielenga@gmail.com. Zij verzamelt al de donaties en zal maandag in 1x alles aan Stichting Vluchteling overhandigen. Uiteraard kun je ook gewoon zelf geld storten aan Stichting Vluchteling via de website.

Wat doet Stichting Vluchteling?

Bij een vluchtelingencrisis komt Stichting Vluchteling meteen in actie. Via een speciaal noodhulpteam wordt geprobeerd de meest noodzakelijke hulp zo snel mogelijk ter plekke te krijgen, zoals primaire medische zorg of noodhulpgoederen. Ook bij langdurige crisis biedt Stichting Vluchteling (nood)hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of drinkwater- en sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen. Stichting Vluchteling werkt met het International Rescue Committee echter ook aan nieuwe vormen van hulp, bijvoorbeeld voor vluchtelingen die niet in kampen leven maar verspreid over de steden van Afrika en het Midden-Oosten.


Waarom doneren aan Stichting Vluchteling?

Op het moment ontstaan er veel particuliere initiatieven om spullen, zoals houdbaar voedsel en dekens te verzamelen, om vluchtelingen in Nederland onderdak te verlenen, te eten te geven en Nederlands te leren. Stuk voor stuk prachtige initiatieven. Wij vinden het belangrijk dat de professionals op locatie, in Lesbos bijvoorbeeld, voldoende middelen hebben om mensen daar te helpen. Dat is wat Stichting Vluchteling doet. Lees meer informatie op de website van Stichting Vluchteling.