Solo ante el peligro

High Noon

Fitxa Tècnica

Direcció: Fred Zinnemann
Producció: Stanley Kramer Productions
Guió: Carl Foreman
Música: Dimitri Tiomkin
Fotografia: Floyd Crosby
Muntatges: Elmo Williams
País: Estats Units
Duració: 85 min.
Data d'estrena: 2/3/1953
Gènere: Western


PERSONATGES

Sinopsi

Will Kane, el Shèriff del petit poble de Hadleyville, s'acaba de casar amb Amy. Tenien planejat traslladar-se a la ciutat i viure junts, quan de sobte, el rumor de què Frank Miller, un criminal que Kane va atrapar fa temps i portar a la presó, ha sortit i arribarà al poble amb el tren de les dotze per venjar-se. Will Kane, aterroritzat, intenta buscar ajuda entre els seus amics per quan arribi Frank. Però quan més ho necessita, ningú l'ajuda. Aconseguirà el Shèriff trobar algú que li faci costat?


Crítica cinematogràfica

El temps al film. "Solo ante el peligro" et fa sentir dins la pel·lícula. El shèriff, Will Kane, espera que siguin les dotze per què arribi Frank, i com més espera més és la tensió que es crea. Una de les coses més curioses, que normalment no sol passar a altres films, és que es basa en temps real, des de que comença la pelicula i fins que acaba, només ha passat un hora i mitja. És una cosa que crida molt l'atenció.

La Banda Sonora. La música que posen a la pel·lícula és essencial, hi ha escenes que sense música no serien igual. Fa que et sentis semblant al personatge i que visquis la mateixa emoció.

El meu parer. Pel meu gust, és una pel·lícula que està molt ben feta per l'any en que es va fer, amb una bona qualitat d'imatge, actors que fan exce·lent el seu paper dins de l'obra i una bona història. Al ser en blanc i negre, al principi em va aburrir, però desprès començes a sentir la intriga que conté la pel·lícula.