LES DEIXALLES ESPACIALS

Núria Guanyabens, Gener del 2016

CABLE ELECTRODINÀMIC

Problema de les deixalles espacials

Una de les conceqüencies que em de pagar per culpa de la posada en órbita d'un satèl·lit, veure l’enlairament d’un coet, és l’augment constant de les deixalles espacials: satèl·lits que ja no funcionen (ja no estan enperfecte estat), parts d’altres naus, peces inservibles, deixalles de les estacions espacials… Tot això, representa un problema de seguretat per les noves missions, però també si ens preocupa la contaminació de la Terra.

Big image

Mètode de resolució de les deixalles espacials

Cable elctrodinàmic:


El cable aprofita el magnetisme terrestre per arrossegar els rossos de deixalles espacials i reduir-ne la velocitat. D'aquesta manera, les restes ¨desorbitarien¨ per arribar a l'atmosfera terrestre, on es desintegrarien.

PROMOTORS D'AQUEST MÈTODE

La NASA ha pagat 1,4 milions d'euros a l'empresa Star Technology and Research per desenvolupar i provar tecnologies per construir la nau espacials anomenada ElectroDynamic Debris Eliminator. Accionada per un cable de 10 quillòmetres de llargària que genera energia en moure's pel camp magnètic de la terra, osigui el cable electrodinàmic.

Big image

Avantatges i inconvenients

Avantatges:  • Podria eliminar gran part de les deixalles espacials.
  • És una de les propostes que més punts positius té.
  • És molt còmode la idea de que amb un cable ja puguin fer desaparèixer una bona part de les deixalles espacials.


Inconvenients:  • No està asegurat que elimini totes les deixalles espacials.
  • Costa molts diners construir el cable.
  • Diàriament es construiran més deixalles espacials per tant, hauriem d' utilitzar molt sovint aquest cable electrodinàmic.

Cost del projecte

El cost del projecte és de 1,5 milions d'eures, que són una part dels que ha pagat la NASA a l'empresa Star Technology and Research per desenvolupar i provar tecnologies per contruir el cable electrodinàmic.