Verenigde Staten

Emma Kant, Roos de Haas en Maaike de Boer

School

In Amerika zijn er nog een paar scholen waarbij je een schooluniform moet dragen, wanneer je op een school zit waar dat niet moet, zijn er een hoop kledingvoorschriften waar aan gehouden moet worden. Veel kinderen die op de High-School zitten, gaan met de schoolbus naar school. De mensen fietsen daar namelijk heel weinig en de scholen zitten voor sommige kinderen te ver weg. Je eet in de pauze in de kantine, hierbij is het gebruikelijk dat je bij de kantinevrouw je eten besteld en het daarna met je vrienden opeet. Al deze dingen heb je in Nederland niet echt. Het is hier gebruikelijk om s'ochtends met je fiets naar school te gaan, met je broodtrommeltje in je rugzak. In Nederland zitten jongens en meisjes net als in Amerika gewoon in dezelfde klas. Ze hebben net zoveel huiswerk :( en gewoon dezelfde soort leraren; vrouwen en mannen, geen verschil.

Eten&drinken

Amerikanen staan bekend als grote eters.

Ze eten ook veel meer dan de meeste andere mensen zoals bijvoorbeeld in Nederland.

Het ontbijt bestaat vaak uit cereals, pancakes, sandwiches, toast en donuts. Het brood is ook niet gezond omdat er weinig goeds in zit. Typische gerechten voor lunch en diner zijn hamburgers, pizza, hotdogs en friet. Aardappels, friet en "mashed patatoes" (puree) zijn net als bij ons erg populair. Maar de gewoon gekookte aardappelen zoals wij ze kennen, komen amper voor. Door alle ongezonde gewoontes behoren de Amerikanen ook tot de dikste mensen van de wereld.

In Nederland hebben wij wel veel fastfoodketens overgenomen uit Amerika zoals; McDonald’s en BurgerKing. En we kennen ook hun snacks als; donuts en grote hamburgers.

In allebei onze landen vind je ook veel buitenlandse restaurants en gerechten zoals; Italiaans en Chinees.

Vakantiebestemmingen

In Amerika is heel veel toerisme, het zijn niet alleen buitenlandse toeristen, maar er gaan ook een hele boel Amerikanen op vakantie in Amerika. Dit is dus in tegenstelling tot de Nederlanders die meestal buiten Nederland op vakantie gaan. De stranden in Amerika zijn heel mooi, met een mooie zee. Aan de kust is het meestal een lekkere temperatuur om in de zee te zwemmen. In het binnenland is het in de zomer veel te warm om in de middaguren rond te lopen. Amerika heeft verschillende woestijnen, de bekendste is de Nevadawoestijn. Wanneer er Nederlanders naar Amerika op vakantie gaan, is het gebruikelijk om een rondreis te maken. Dit zie je ook vaak bij de toeristen die in Nederland komen.

Sport

In Amerika zijn er heel andere sporten populair als in Nederland. In Amerika zijn honkbal, basketbal en ijshockey heel beroemd, terwijl deze sporten in Nederland niet heel veel beoefend worden. In Amerika zijn er hele grote evenementen met veel fans net voor een American Football wedstrijd. De fans komen dan uit het hele land om naar de wedstrijd te komen kijken. In Nederland zie je dit natuurlijk ook wel bij voetbalwedstrijden van belangrijke clubs, alleen is dit toch een stuk minder populair. Beide landen doen mee aan de Olympische Spelen, natuurlijk heeft elk land zijn eigen specialiteiten. Nederland is heel goed in schaatsen, terwijl Amerika heel goed is in basketbal.

Wat wij Amerikanen kunnen leren!

Amerikanen kunnen veel van ons leren op het gebied van gezond eten. In Nederland gaan er veel mensen naar de Mc Donalds, maar die nemen een normaal portie. Wanneer je in Amerika naar de Mc Donalds gaat, kan je een 2L frisdrank nemen en zijn de porties veel groter geworden in de loop der jaren. Uit een onderzoek blijkt dat 67% van de Amerikanen altijd hun bord leeg eet, maakt niet uit hoe vol ze zitten. 61% van de Amerikanen hebben overgewicht, dit komt dus door de dingen die ik al eerder heb vermeld: teveel fastfood, te weinig groente en te grote porties. Wij Nederlanders eten een paar avonden per week aardappelen en groente. Wanneer Amerikanen dik ook zouden doen, zouden ze een hoop afvallen.


Wat Amerikanen ons kunnen leren

Nederlanders kunnen veel verschillende dingen leren van de Amerikanen op gebied van de technologie, Amerikanen vinden altijd nieuwe telefoons, tv’s en software uit. Nederlanders kopen en downloaden dit wel, maar weten meestal niet eens hoe de dingen ontworpen zijn, hoe de binnenkant van de productie eruit ziet of zelfs niet van welke materialen je een telefoon moet maken. Dit zou in Nederland dus wel verbeterd kunnen worden zodat we ons eigen telefoon merk kunnen gaan produceren.

SMS 160

Een land of stad vol met drukte.

Een roodgloeiende mensenmassa.

Een boek of fakkel in d'r hand.

Strompelen langs de gebouwen.

Toeristen, bezoekers, ja; Amerika.

Wonen

Wij zouden wel in Amerika willen wonen, het lijkt ons een leuk en interessant land. Het zou niet echt wennen zijn denk ik als we zouden verhuizen, de cultuur en wetten zijn wel een beetje hetzelfde. Het is alleen wel een stuk drukker op straat in de steden; overal rijden taxi's en andere auto's. Als onze ouders aan ons zouden vragen om te verhuizen naar Amerika, zouden we geen nee zeggen, maar we gaan toch liever 6 weken op rondreis door Amerika.
☆ America Voted ☆ - The Scott Brothers Semifinals America's Got Talent 2012