Stress bij een kat

Gemaakt door, Manito Lamers

De houding van een gestreste kat.

De kat is niet op ze gemak of de kat voelt zich niet lekker. Je kan het zien aan de kat als die gestrest is dan zit de kan laag en door de poten gezakt. De staart zit om het lichaam heen gevouwen.

Wat kunt u doen om strest bij een kat te voorkomen.

Om een kat op jongen leeftijd met veel in aanraking te laten komen went die aan veel nieuwe en dingen en veranderen. Laat hem bijvoorbeeld kennis maken met lieven honden of kinderen en ouderen mensen. En laat ze veel verschillende geuren ruiken en veel geluid horen zodat ze daar aan wennen. Dan is het minder strest vol om bijvoorbeeld naar een nieuw baasje te gaan. Dus het is het besten om een kitten niet op te laten groeien in een prikkel arme omgeving.

Wat kan u doen om de stres te verlichten.

  • Leven er meerderen katten of anderen dingen die stres kunnen veroorzaken?

leg dan meer spullen neer op verschillenden plekken, zoals eet en drink bakje en een katten bak.  • als er een tijdelijke bron voor de stres is bijvoorbeeld een verbouwing dan kan het helpen om hem bij iemand anders die tijd te laten verblijven.
  • Een kat kan ook stres krijgen als er anderen katten in huis kunnen komen en er in komen van buiten af een oplossing is een kattenluikje met een magneet slot dan zit er een magneetje aan de halsband van de kat en als die bij het luikje komt gaat het luikje open.

Als u kat gestrest is wat te doen.

Als je kat gestrest is en het verdwijnt niet op den duur is het toch beter om er een dieren arts naar te laten kijken want het kan iets medisch zijn.

Hoe herken je een overdaad aan stress bij een kat.

als een medisch probleem is uitgesloten dan moet u opzoek gaan naar de oorzaak. Ga naa wanneer het gedrag van de kat voor het eerst verandert. is dat op een moment dat een een ongewone gebeurtenis gebeurt is. bijvoorbeeld voor aanhankelijke katten kan de oorzaak zijn van langdurige afwezigheid van de baas. bijvoorbeeld als de eigenaar op vakantie gaat en dan moet de kat ook nog in een on vertrouwt pension blijven dat kan een hoop stres lever aan een kat.
Stress | Hond & Kat | 100 Seconden Dierenarts

Vragen.

1. Wat doet de kat met ze straat als die gestrest is.

2. Hoe kan je een kat beter met stres laten omgaan.

3. hoe kan je het besten handelen als je een gestreste kat heb en het verandert niet op den duur.

4. Noem een ding waardoor een kat gestrest kan worden.

5. Noem een oplossing die kan zorgen dat het probleem van vraag 4 opgelost word.