Weekmail Enactus Utrecht

week 5

Lieve Enactor,

Afgelopen weekend was het dan zover: het legendarische teamweekend van 2014! Naast lachen, gieren en brullen - vrijdagavond een biercantus en zaterdagavond een bonte avond - was er ook tijd ingepland voor serieuzere zaken. Zo was er zaterdag begin van de middag een workshop over "welke personen worden succesvol in het leven?" Daarnaast kon iedereen zijn overtallige energie nog kwijt in de bootcamp die gegeven werd in een sportschool. Is iedereen alweer bijgekomen? Dit weekend zullen wij in ieder geval niet snel vergeten!


Nu is het weer tijd om ons te richten op de projecten en de aankomende Nationale Competitie. Afgelopen maandag 10 februari was er weer een bijeenkomst bij organisatieadviesbureau Berenschot. Dit was een leerzame afsluiting. Nu heeft elk team in hetzelfde format een businessplan opgesteld! Bedankt, Ferdi van den Berg!


Komende enactusavond vindt plaats op 3 maart. Deze avond zal zijn in het academiegebouw en zal om 19:30 beginnen! Kom allemaal netjes gekleed, want er zal hier ook een groepsfoto gemaakt worden!


Hierbij een oproep aan de alumni:


Tijdens het Partner en Alumni event hebben jullie kunnen zien welke voortgang de projecten de afgelopen tijd hebben gemaakt. Ook was hier iemand van de Vrijwilligerscentrale aanwezig die de verschillende kanten van sociaal ondernemen belichtte in haar betoog: Sociaal ondernemen, een zegen of een vloek? Sociaal en duurzaam ondernemen vormt een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Om dit te ondersteunen zijn nieuwe business modellen nodig. Prof. Dr. Jan Jonker heeft onderzoek gedaan naar deze nieuwe business modellen en komt ons hier op de Enactus avond van 3 maart alles over vertellen.


Wil jij meer weten over dit complexere concept van waardecreatie centraal: meervoudig, collectief en gedeeld? En heb wil jij je eigen mening komen geven over de idee is dat transacties tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarde(n) genereren? En daarnaast de teams helpen met hoe zij deze nieuwe business modellen binnen hun eigen ondernemen kunnen implementeren? Kom langs in het Academiegebouw om 19:30 uur op maandag 3 maart!


Annelien is bezig met een spetterende workshop voor woensdag 19maart. Waarschijnlijk zal deze workshop in het teken staan van "sales". Hier volgt later meer over!


Liefs,


Anne Sophie

Belangrijke data

  • 19 februari: marketingworkshop met alle marketingmensen @ The Office 19:00
  • 3 maart: Enactus avond @ Academiegebouw 19:30
  • 19 maart: workshop over "..."

Fiets&Ik

Twee weken geleden zijn we met het nieuwe team naar de werkplaats gegaan. Daar zagen we dat de werkplaats een kleine transformatie heeft doorgemaakt die een professionelere uitstraling geeft. En het was leuk om Bart te ontmoeten, die toch heel anders was dan verwacht. In dit gesprek bleek wel dat wij een heel ander idee hebben van een hippe fiets dan Bart. De week daarop heeft Sandor weer een gesprek gehad met Bart en hierin kwam naar voren dat hij ons contract voorlopig niet wil verlengen en ook geen tijd heeft om de prototype fiets te bouwen nu het hoogseizoen er weer aan komt. Dit brengt ons in een lastige positie, omdat wij niet kunnen bewijzen fietsen te kunnen verkopen, als we geen fiets om te verkopen hebben. Voor ons is nu prioriteit 1 om te horen van Bart en Altrecht of de werkplaats met ons wil doorgaan of niet. Geen halve afspraken meer waarin hij wel met ons in zee gaat, maar zich niet aan de afspraak houdt om een fiets te bouwen. Daarom gaan we ons jaarplan en business plan dat is opgesteld met behulp van Berenschot presenteren aan Bart en zijn leidinggevende. Dit wordt even spannend, maar wij zijn ervan overtuigd ze te kunnen overtuigen. Wordt vervolgd..

SoSjaal

De afgelopen weken is Sosjaal vooral inhoudelijk bezig geweest: het nieuwe team is helemaal ingewerkt en we hebben nieuwe (en ambitieuze!) doelen gesteld voor het komende jaar. Niet alleen gaan we nieuwe soorten producten laten maken (lees: babysokjes en tablethoesjes), ook willen we uitbreiden naar meer winkels en gaan we het format voor onze workshops helemaal omgooien. Kortom, er is werk aan de winkel, maar we hebben er zin in en geloven dat we de komende maanden veel slagen gaan maken. Daarnaast zijn onze vrouwen uit Bilthoven vier keer langs geweest bij het NVA in Amersfoort, om daar breiles te geven aan andere vluchtelingenvrouwen. Niet alleen hebben de vrouwen het lesgeven heel goed gedaan, er zaten een paar ‘sosjaalpotentiële’ breitalenten bij. Hopelijk gaan we de komende maanden meer uit deze samenwerking halen!

Mama's Met Missie

Samen met Sjors hebben we vorige week in een lange vergadering een schema opgesteld wat mama's de komende tijd gaat doen en dat gaan we nu braaf na; mama's benaderen en informeren, afspraken met organisaties die mama's klaar hebben staan en bellen van werkgevers, scholen en opleidingen. Dat gaat allemaal heel erg goed, maar ons grootste knelpunt blijft (hoe kan het ook anders) het echt binden van jonge moeders. Hopelijk maken we een kleine poule in de komende weken zodat we vanaf daar verder kunnen denken en praten. Verder missen we Maxime en Katinka echt heel erg omdat zij aan het skiën zijn en kunnen we niet wachten om volgende week weer compleet te zijn om gezamenlijk weer verder te gaan met onze missie!!

Oma's United

Vorige week woensdag hebben we met de ROC studenten om de tafel gezeten om flyers te maken. Hier zijn een aantal leuke ideeen uitgekomen die we binnenkort verder zullen laten uitwerken door het marketing team. De aankomende weken willen we ons actief gaan bezighouden met het werven van oma’s.


Uitgebrakt na een uitermate geslaagd Enactus weekend moesten we meteen weer aan de slag. Deze week staat er weer een workshop op het programma waar de oma’s voor het eerst aan de slag gaan met het maken van kussenslopen en lampenkappen. We zijn erg benieuwd of het wat gaat worden! De foto’s zullen op facebook te zien zijn!

Marketingteam

  • Er wordt momenteel door Runet en Onur een marketingavond georganiseerd waar de marketingmensen van alle teams worden verwacht. Het doel van deze avond is inzicht te krijgen in wat wij voor de andere teams kunnen betekenen. De avond zal waarschijnlijk 12,13, 19 of 20 februari plaatsvinden.
  • Er wordt actief gebrainstormd over een marketingfilmpje. Joep gaat binnenkort bronmateriaal halen bij het bestuur. Het filmpje moet helder uitleggen wat enactus is en wat het inhoud om lid te zijn.
  • Het centrale marketingteam agenda is momenteel in gebruik.