GRAU PROFESSIONAL DE MÚSICA

Els estudis de Grau Professional de Música són Ensenyaments Reglats a Catalunya que comencen després del Nivell Elemental. Es poden cursar a El Musical - Centre Autoritzat de Grau Professional de Música (Codi de centre: 080600769). Si estàs matriculat al Musical cursant algun dels sis cursos del Grau Professional pots convalidar assignatures amb ESO/Batxillerat.


Accés:

Cal superar una Prova d'Accés específica que té lloc al mateix centre i que està regulada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Les proves es convoquen cada any, pots accedir a qualsevol dels 6 cursos i tenen lloc a finals de maig. Els models i orientacions a www.elmusical.cat


Assignatures: S'estructuren en 6 anys.

Comunes i obligatòries (instrument, solfeig, harmonia) 3h setmanals
Especialitat (orquestres, combos, banda, cor,...) 1-2 h setmanals


Optatives (història de la música, educació de l'oïda, segon instrument,...) 1h setmanal

Dedicació horària: de 4 a 6 hores setmanals progressivament


Especialitats: Clarinet, contrabaix, flauta travessera, trompeta, trombó, saxòfon, percussió/bateria, violí, viola, violoncel, guitarra, piano, baix elèctric, guitarra elèctrica.

*Hi ha instruments que poden orientar el seu perfil cap a la música moderna i el jazz.

Consulta els plans d'estudi de cada instrument a www.elmusical.cat


Finalització dels estudis:

Un cop finalitzats els estudis de Grau Professional tens dret a obtenir: el Títol de Grau Professional de Música corresponent a l'especialitat musical cursada.


Accés a estudis Superiors de Música:

Pots accedir als estudis Superiors de Música (ESMUC, Liceu, Taller) sense haver cursat el Grau Professional de música abans ja que s'hi accedeix a través d'una prova d'accés; però tingues en compte que els estudis de Grau Professional estan pensats per a preparar tots aquells alumnes que, si volen, tinguin la opció de cursar estudis superiors. A més, tenir el Grau Professional et dóna 0,5 punts de més a les proves de Superior.


Grau Professional vs. Nivell Mig de Música:

El Musical també ofereix la possibilitat a tots aquells joves o adults que no tinguin disponibilitat horària per cursar estudis de Grau Professional d'apuntar-se al Musical per cursar estudis de Nivell Mig (tria lliure d'assignatures de Grau) o bé directament de preparació a les proves de Grau Superior. Si fas Ensenyaments no reglats de Nivell Mig també et pots preparar per accedir a qualsevol dels cursos de Grau Professional.


Consulta els horaris/preus a secretaria o bé a info@elmusical.cat

El Musical - c/ Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - 93 580 42 46 - www.elmusical.cat

Orquestra de Grau Professional - Juny 2020 - Director Daniel Mestre - El Musical
VIè Curs Intensiu de Música de Cambra - Concert Final Alumnes (2)
Ain't no mountain high enough (tema) - Departament de Cant d'El Musical de Bellaterra
Audicions Final 1er Trimestre
Primera edició CURS CANTEM MUSICALS 2019