Cazarea la Hotel

Cum reduci Cheltuielile cu Cazarea

M-am decis sa plec la Barcelona

Dupa cum spuneam, m-am decis sa plec in Barcelona in vacanta si evident am inceput sa am destul de multa bataie de cap din cauza pregatirilor de vacanta.


Barcelona nu este la fel ca orice alt oras european in ceea ce priveste modalitatile de cazare pe care le veti gasi aici. Este o adevarata lipsa de camere de cazare disponibile in oras. Barcelona este un oras mic marginit de mare pe de-o parte si de lantul muntos de cealalta parte si din acest motiv exista un spatiu foarte limitat pentru dezvoltare. Gradul mediu de ocupare la nivel de hoteluri in Barcelona de-a lungul anului este de 75% - unul dintre cele mai mari intre orasele europene.


Este normal sa lasi cautarea pentru cazare in lunile din extrasezon (mijocul lui octombrie si sfarsitul lui martie), insa pentru varful sezonului (din Aprilie pana in Septembrie) inseamna ca vei plati preturi mult mai ridicate si iti va fi mult mai dificil sa iti asiguri locul pe care ti-l doresti. Este, din acest motiv, cel mai bine sa aranjezi partea de cazare cu minimum 2-3 luni in avans. Vei beneficia de preturi mai bune si ti se va parea mult mai simplu sa obtii locul pe care ti-l doresti. Nu este nimic mai stresant decat sa incerci sa gasesti un loc unde sa stai si sa sfarsesti prin a plati peste cote pentru un loc de cazare pe care nu ti-l doreai.


Principala problema pe care trebuie sa o iei in seama este faptul ca Barcelona este o gazda populara in ceea ce priveste manifestarile de orice fel, ceea ce atrage mii de oameni in plus in oras. Un eveniment de amploare precum Grand Prix-ul face dificil, daca nu chiar aproape imposibil sa gasesti un loc unde sa stai fara a fi nevoit sa platesti o groaza de bani in exces, fata de ceea ce ai plati in mod normal.


Datorita preturilor low-cost a biletelor de avion, Barcelona a devenit o destinatie foarte populara pentru vacantele scurte - mai ales in perioade precum Pastele sau pur si simplu pe timpul weekend-urilor de vara. Asa ca, este foarte important sa iti planuiesti cazarea in avans pentru aceste perioade pentru a gasi un loc de cazare.


Sfatul meu este sa faceti rezervare pentru hotel in avansul vizitei voastre (cu minim 2 pana la 3 luni, dar preferabil chiar mai devreme) pentru a evita stresul, cat si sa platiti mai mult decat ar trebui pentru locul de cazare


In concluzie, pentru a te asigura ca platesti at mai putin pentru cazare in Barcelona trebuie sa planuiesti si sa te organizezi cu cel putin 3 luni in avans pentru vizita ta. Astfel te vei bucura de facturi mult mai reduse. Pe de alta parte, daca doriti pur si simplu cazare in tara, pentru o escapada de weekend puteti incerca www.cazare-romania.net. Aici am gasit in nenumarate randuri oferte de cazare foarte avantajoase.


Big image