gevolgen opwarming van de aarde

Lise Dossche IO groep 1

bosbranden

Door de opwarming van de aarde zullen de bossen droger worden en de temperaturen zullen stijgen. Hierdoor kunnen er makkelijker bosbranden ontstaan. Tussen 2000 en 2006 werden er per jaar ongeveer 50.000 bosbranden geteld in de regio van de Middellandse Zee, In de jaren tachtig werden er maar 30.000 bosbranden geteld. Op een plaats waar veel bomen dicht bij elkaar staan is het geen goed idee om bijvoorbeeld een kampvuur te maken of om sigaretten te roken en dan in de natuur te gooien dit kan leiden tot een bosbrand.

Big image

overstomingen

De stijging van de zeespiegel is een veel besproken gevolg van de opwarming van de aarde. Veel steden worden getroffen door steeds ergere overstromingen. Kleine eilanden verdwijnen soms helemaal door een overstroming. een oplossing hiervan kan zijn: hogere dijken aan de zee of aan rivieren bouwen om het water tegen te houden.

Big image

honger

Door hogere temperaturen, minder voorspelbare neerslag en snellere verdamping brengt de landbouwproductie veel minder op. Het gevolg hiervan is hongersnood. Niet alleen in Afrika is dit een groot probleem maar in India ziet het er niet veel beter uit. Dit probleem zal volgens wetenschappers in de toekomst nog veel erger zijn.

Landbouwgebieden moeten dringend aangepast worden aan de wisselende weersomstandigheden. Een beetje water kan het verschil betekenen tussen een geslaagde oogst en hongersnood. Arme boeren kunnen een vijver aan legen die regenwater opvangt voor in de droge tijden.

Big image