ESCOLA D'ESTIU 2021

JULIOL/SETEMBRE 2021 - EL MUSICAL BELLATERRA

VIII CAMPUS D'ESTIU en Música, Creativitat i Moviment

- Formato presencial o en línia - Tu tries!


Dies: Del 12 al 15 de juliol del 2021

Professors: Eugènia Arús, Marta Canellas, Núria Palau.

Professors convidats Campus 2021: pendent


Adreçat a:

-Les persones que estan cursant, han cursat o cursaran el Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment (Universitat Blanquerna i El Musical).

-També està adreçat a músics en general, ballarins, educadors, mestres, musicoterapeutes, pedagogs i persones interessades en la música, la creativitat i el moviment per aplicar a l'aula. No es necessari tenir coneixements previs.


* Alumnes del Títol d'Expert MCM que esteu fent la modalitat en línea: reserveu-vos el dia 11 de Juliol de 2021 per fer la vostra part presencial!

EINES PIANÍSTIQUES PER L'AULA

- Format presencial o en línia - Tu tries!


Dies: Del 5 al 8 de juliol del 2021

Professors: Eugènia Arús, Francesc Pagès, Núria Palau i Marta Canellas


Adreçat a: Aquest curs està pensat per persones que utilitzen el piano en la seva pràctica docent i volen tenir més recursos i idees per a millorar la comunicació musical amb els seus alumnes i crear noves experiències musicals a l'aula. És indispensable tenir almenys un nivell bàsic de piano.


Descripció: Com millorar la comunicació musical amb els alumnes? Curs intensiu en el que es treballen diferents eines i recursos per millorar la improvisació, la composició i la interpretació a l'aula.

TALLERS MONOGRÀFICS de Música i Moviment

- Format presencial o en línia - Tu tries!


Dia: Divendres 9 de juliol del 2021


Adreçat a: Mestres de llars d'infants, d'educació infantil i primària, mestres d'escola de música i dansa, músics, ballarins, educadors socials i persones interessades.


Descripció: Un dia intensiu de tallers amb els autors dels materials didàctics de música i moviment publicats per Bellaterra Música Edicions. Cada any presentem materials nous i tallers actualitzats. Són sessions pràctiques d'iniciació a la música i a la dansa al voltant d'un tema monogràfic que tenen com a objectiu oferir diferents músiques i propostes didàctiques per donar inspiració al fer les classes.

JORNADES MÚSICA I INFÀNCIA

- Format presencial o en línia - Tu tries!


Dies: Divendres 16 Juliol 2021

Presentació a càrrec d'Eulàlia Abad


Adreçat a: Músics, mestres de llars d'infants, d’educació infantil i primària, mestres d’escola de música i persones interessades.


Descripció: Un any més tenim el plaer de convocar-vos a les JORNADES DE MÚSICA I INFÀNCIA per a mestres, educadors i totes aquelles persones interessades. En aquest curs, oferirem experiències i recursos que ajudin a millorar la pràctica docent i obrirem una via de reflexió i experimentació a partir d'un tema proposat.

SOUNDPAINTING amb Walter Thompson

- Format presencial o en línia - Tu tries!


Dies: juliol 2021

Professor: Walter Thompson, creador d'aquest llenguatge


Adreçat a: músics instrumentistes, directors de cor, orquestra i/o banda. Professors de música de Primària, Secundària o ESO. Professors d'escoles de música i/o conservatoris. Compositors, cantants, actors i ballarins. Arts visuals.


Descripció: El Soundpainting és el llenguatge universal de signes per a la composició multidisciplinària en viu, el qual és interpretat per músics, actors, ballarins i artistes visuals. A la actualitat (2021) la llengua està composada per més de 1200 gestos que són utilitzats pel Soundpainter (compositor) per indicar el tipus de material que desitja dels intèrprets. Aquest, realitza una composició mitjançant la variació dels diferents paràmetres de cada conjunt de gestos expressats. El Soundpainting fou creat per Walter Thompson a Woodstock (NY) l’any 1974.

EINES PANÍSTIQUES

- Format presencial o en línia - Tu tries!


Dies: Del 5 al 8 de juliol del 2021

Professors: Eugènia Arús, Francesc Pagès, Núria Palau i Marta Canellas


Adreçat a: Aquest curs està especialment pensat pels estudiants de piano GP que han cursat almenys un any del curs de piano d'acompanyament modern amb el Jordi Martinez, o que cursen habitualment piano modern jazz.


Descripció: Com millorar la comunicació musical amb els alumnes? Curs intensiu en el que es treballen diferents eines i recursos per millorar la improvisació, la composició i la interpretació a l'aula.

CURS de PIANO amb DANIEL LIGORIO

- Format presencial-


Dies del curs: pendent

Professor: Daniel Ligorio


Adreçat a: Estudiants de nivell elemental, nivell mig/grau professional interessats en revisar el programa que estan fent o que es preparin per superar un examen de piano al setembre.


Descripció: Curs pràctic de piano a càrrec de Daniel Ligorio en el que es treballarà especialment formules d'estudi per resoldre passatges tècnics, posició del cos, de la mà, com millorar el nostre so i com millorar la nostra capacitat d'aprenentatges d'una obra en el mínim temps possible. El format serà de classes diàries col·lectives, per a que tots els estudiants (tant actius com oïents) puguin participar durant totes les hores del curs. També s'abordaran temes pedagògics generals on tothom tindrà la paraula per poder aconseguir un ritme de classe participatiu i actiu en tot moment.


Places limitades segons ordre d'inscripció

CURS de PIANO ACOMPANYAMENT amb JORDI MARTÍNEZ

- Format presencial-


Dies: pendent
Professor: Jordi Martínez

A qui va adreçat: a estudiants de piano de Grau Professional o Nivell Mig interessats en un primer contacte o bé en aprofundir en l'acompanyament al piano amb xifrats moderns. Aquest curs es pot cursar dos/tres anys en funció de l'alumnat i evolucionar sempre(no es repeteixen continguts).

CURS DE CAMBRA amb el TRIO ARRIAGA

- Format presencial-


Dies: 6-7-8-9 setembre 2021

Professors: Trío Arriaga

Professors convidats i Masterclasses: pendent


Adreçat a: Estudiants de violí, viola, violoncel, contrabaix i piano que estiguin cursant estudis de Grau Professional o Superior de música i que estiguin interessats en complementar o aprofundir els seus estiudis de música de cambra. És un curs pensat per a formacions estables o que toquen habitualment junts i també per aquells estudiants de corda o piano que s’apuntin de manera individual esperant trobar aquí un grup del seu nivell amb qui compartir la música de cambra.


*imatge de fons: Lee Krasner

EL MUSICAL - Grau Professional Música - Formació Continuada

Més de 30 anys formant!