CAZARE

Cum alegem Hotelul?

Avand in vedere multitudinea de hoteluri din Italia, ca sa nu mentionam si celelalte modalitati alternative de cazare, procesul prin care iti faci rezervare pentru un pat poate fi mai dificil chiar si decat alegerea destinatiei spre care te vei indrepta. De exemplu, in general atunci cand pornesc spre Azuga, in general caut cazare pe www.Cazare-Azuga.info intrucat pot gasi aici o multime de oferte deosebit de avantajoase atat la hoteluri, cat si la pensiuni si chiar in casele localnicilor in aceasta statiune montana. Pe de alta parte, atunci cand calatoriti in strainatate, lucrurile se complica si trebuie sa fiti mult mai circumspect cu privire la locul unde urmeaza sa va petreceti vacanta.


Din fericire, sunt aici pentru a te ajuta. Dupa ani de incercari si greseli, am gasit combinatia perfecta de calitati care fac dintr-un hotel un loc grozav unde sa stai. Si, din moment ce este vorba numai de o camera, asculta totusi asta de la mine: dupa o zi lunga in care ai vizitat imprejurimile, sa ai un hotel la care sa iti faca placere sa te intorci poate face dintr-o vacanta ok una exceptionala.


Mai jos, iata cateva criterii pe care sa le iei in considerare atunci cand decizi unde sa innoptezi.


1. Locatia, locatia, locatia

Aceasta iti va spune orice agent imobiliar experimentat. Numai ca de data aceasta aplicam criteriul si in cazul hotelului. Unde se afla hotelul nu determina numai cat de convenabil este pentru tine sa vezi imprejurimile, are insa si un impact foarte mare asupra modului in care vei percepe destinatia in sine si experienta de care vei avea parte.


In orase uita-te dupa hoteluri care sunt aproape de pietele istorice sau dupa cele care se afla in cartiere fermecatoare cu acces usor la centrul orasului. Scopul este sa poti ajunge pe jos la principalele atractii turistice din zona. Daca orasul este mare, incearca sa fii la o distanta relativ mica de principalele obiective turistice (eventual o distanta pe care o poti parcurge repede si ieftin, sub 12 euro, cu taxiul).


2. Hoteluri, B&B si apartamente


Cand nu este un "hotel" un "hotel"? Pai, atunci cand este de fapt pensiune sau un apartament! Pentru majoritatea destinatiilor, le preferam pe acestea. In prezent, aceste modalitati de cazare sunt cea mai buna varianta pe piata destul de scumpa a Italiei.


Acestea fiind spuse, pensiunile nu sunt ceea ce obisnuiau sa fie, insa acestea ofera turistilor o sansa mult mai mare de a fi bine tratati si apreciati. Este mult mai probabil sa ai sansa de a-l intalni pe proprietar (sau personalul care in general este format din membri ai familiei acestuia) si sa simti ca acestora le pasa de cum te simti acolo.


Pentru zonele rurale, tipul meu favorit de cazare sunt acele pensiuni agroturistice ("agroturismi") atat de simpatice. In general, pentru 30-50 de euro pe noapte de persoana, veti primi inapoi foarte multe pentru un dolar investit: in general o camera destul de spatioasa, chiar si intr-o cladire de sine statatoare, separata, mancare gatita in casa, cina preparata din produse naturale si micul dejun inclus. Pentru ca aceste unitati de cazare sunt conduse de familii pentru care prioritatea numarul unu este ferma lor - daca pot gasi si oaspeti care pot gasi acolo, bine - proprietarii tind sa fie foarte prietenosi si dornici sa te ajute ca si in cazul pensiunilor.Big image