Nieuws van het Mariniersmuseum

O.a. themamiddag 25 oktober & herfstvakantie activiteiten

25 oktober Themadag "Familiekroniek komt tot leven"

Op zaterdagmiddag 25 oktober 2014, tijdens de maand van de geschiedenis, bent u vanaf 13.00 uur van harte welkom in het Mariniersmuseum. Naar aanleiding van de uitgave van het boek Liefde als ruwe diamant van Henk Harcksen zal er worden teruggeblikt op een bijzondere periode uit zowel de Rotterdamse als onze (militaire) Nederlands-Indische geschiedenis en dat alles aan de hand van een familiekroniek.


Als rode draad in dit verhaal loopt ook de geschiedenis van de militaire luchtvaart in voormalig Nederlands-Indië. De verdieping over dit onderwerp zal worden gegeven door de specialisten de heren dr. Erwin van Loo en mr. H.J. Ribbink. Tezamen met de Vrienden van het Mariniersmuseum wordt deze gratis middag georganiseerd. Kijk op onze internetpagina voor het hele programma. Aanmelden voor deze gratis middag kan door een e-mail te sturen aan cw.Qualm@mindef.nl of door te bellen met 010-4129600.

Kom in de herfstvakantie naar het Mariniersmuseum

Saturday, Oct. 11th, 11am to Sunday, Oct. 26th, 5pm

7 /13 Wijnhaven

Rotterdam

Zoekt u een avontuur voor de (klein)kinderen? Bezoek dan in de herfstvakantie van 11 oktober t/m 26 oktober de tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?". Kinderen gaan op avontuur door het zand en het bos. Dwars door een heuse mariniers tent naar een mysterieuze keuken. Alle zintuigen worden gebruikt om op het spoor te blijven. Met een educatiefboekje in de hand leren kinderen sporen te herkennen en te gebruiken. Zo helpen ze de echte speurneuzen van het Korps Mariniers een gevangene op te sporen. Zou het ze lukken? Dan verdienen ze het enige echte Museum Combat Trackers embleem met certificaat. En wie wil dat nou niet? Kijk op www.mariniersmuseumrotterdam.nl voor meer informatie over deze kinder doe tentoonstelling.
Big image

Werkt u bij een Buiten Schoolse Opvang? Of kent u iemand?

In de herfstvakantie is het museumbezoek en de kinder doe tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?" voor BSO's helemaal gratis! Het enige dat zij hiervoor hoeven te doen hun bezoek aan te melden via 010-4129600 . Maximale groepsgrootte is 10 kinderen (meerdere groepen tegelijk mogelijk). Minimaal 1 begeleider per groep. Wij zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer (station Blaak). Zien we jullie in het museum?

Impressie Mariniersmuseum op locatie tijdens Werelhavendagen 2014 in Rotterdam

Impressie WHD 2014
Vrijdag 5 t/m zondag 7 september was het museum aanwezig in het Mariniersdorp aan de Parkkade. In het filmpje hierboven ziet u een kleine impressie van ons museum op locatie. Hier leest u meer over de activiteiten waar wij de bezoekers kennis mee hebben laten maken.