Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van 18 november 2013

Opleidingsschool

Wij zijn een opleidingsschool waardoor er voortdurend studenten van de Pabo bij ons op school zijn. Behalve dat de studenten stage lopen in de verschillende groepen, voeren de tweede- en derdejaars studenten ieder semester ook gezamenlijk een onderzoek uit op school. Dit levert voor iedereen wat op: het onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van de school, de studenten leren onderzoek te doen en het team wordt actief betrokken en in de onderzoeksstand gezet. Het afgelopen schooljaar hebben de studenten onderzocht hoe het zelfstandig werk in alle groepen wordt aangeboden. Dit jaar gaat de nieuwe groep studenten hier verder mee aan de slag door onderzoek te doen naar het opzetten van een doorgaande lijn met betrekking tot het zelfstandig werken in de vorm van een dag/of weektaak. De studenten richten zich bij hun onderzoek op de talenten van kinderen en hoe we dit kunnen inzetten binnen bepaalde opdrachten tijdens het zelfstandig werk. Zij gebruiken hiervoor de theorie van Meervoudige Intelligentie (MI). Het onderzoek wordt nu uitgevoerd in de groepen 5 t/m 8.

Intelligentieochtend

Woensdag 27 november organiseren wij (5 stagiaires van de Pabo Arnhem) voor de groepen 5 t/m 8 een intelligentieochtend. Wij willen aan de hand van de theorie van Meervoudige Intelligentie de talenten van de kinderen in kaart brengen. De theorie van MI gaat uit van 8 intelligenties. Wij richten de klassen in met activiteiten vanuit een bepaalde intelligentie. Door de activiteiten uit te voeren ervaren de kinderen welke intelligentie in meer of minderen mate bij hen past. De leerkrachten observeren de kinderen tijdens de activiteiten. Wilt u meer informatie over de theorie van Meervoudige Intelligentie, bekijk dan deze site. http://www.leraar24.nl/dossier/15.

Dozen gezocht:

Voor de Pieten inpakcentrale in de hal zijn wij op zoek naar verschillende maten doosjes en inpakpapier. U kunt de doosjes inleveren bij de leerkrachtenUpdate open podium

Groep ½ en groep 3A treden vrijdag aanstaande op tijdens het open podium op de hoofdlocatie. De groepen 4b en 7/8A treden op vrijdag 29 november op de dependance.
Wandeling groepen 6

Vrijdag as gaan de groepen 6 een paddenstoelen wandeling maken in het Sonsbeek park. We vertrekken om 13.15 vanaf school. Heeft u zin om mee te gaan, geeft u zich dan op bij de leerkrachten van groep 6.
Theatervoorstelling

Morgenavond, dinsdag 19 november om 19.30uur is er in de schouwburg in Arnhem de Theatervoorstelling van Stichting Positief coachen. Deze theatervoorstelling kunt u bezoeken voor de prijs van €5,- pp en is een initiatief van Sportbedrijf Arnhem, NOC/NSF, Vitesse betrokken in het kader van de beleidslijn van VWS "veilig sportklimaat". Deze voorstelling is bedoeld om op een hele luchtige manier vrijwilligers binnen verschillende sectoren bewust te maken van hun gedrag binnen b.v een sportvereniging. Op deze avond leert men anders omgaan met kinderen, leert men kijken naar de positieve aspecten. Het publiek krijgt een spiegel voorgehouden, met als doel om b.v ander gedrag te laten zien als men met de sport van zijn of haar kind bezig is. Kaarten kunnen besteld worden op de website www.positiefcoachen.nl


Nieuws uit de MR

Afgelopen dinsdagavond heeft de MR vergaderd over o.a. het voorstel van de werkgroep andere schooltijden. De bespreking wordt voortgezet op maandag 25 september aanstaande waarin de MR zich verder zal buigen over de voorstellen die de MR in een ouderraadpleging aan ouders wil voorleggen. Wij houden u op de hoogte.


Kinderlichtjesfeest

In de donkere dagen voor kerst organiseert Memorarium Arnhem (voormalige St.Janskerk) aan de Verlengde Hoflaan, in samenspraak met 4 scholen en gesteund door donateurs, op zondag 8 december Kinderlichtjesavond. Deze avond heeft als thema: “Voor wie draag jij een lichtje?”


Wat gaan we doen?

  • We verzamelen op zondag 8 december vanaf 16.15 uur bij speeltuin De Leuke Linde.
  • Om 17.00 uur vertrekken we vanaf De Leuke Linde, onder begeleiding, via de Klarendalseweg naar Memorarium Arnhem.
  • Bij De Leuke Linde krijgen de kinderen een mooie lampion met veilig lichtje en wandelen we naar Memorarium Arnhem in kerstsfeer. Daar kunnen de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) zich opwarmen met typisch winterse lekkernijen.
  • In de kerk is er een mooi programma (voor en door kinderen), met als rode draad het bovengenoemde thema zonder dat daar een geloof aanvast geptrikt is. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.
  • Het einde is om ongeveer 19.00 uur. Deelname is gratis en kan kenbaar worden gemaakt door onderstaande strook ingevuld vóór 1 december in te leveren bij de leerkracht van je klas. In de klas liggen ook strookjes die je kunt invullen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAAM:

[ ] JA, ik doe mee met Kinderlichtjesavond op zondag 8 december 2013.

Aantal kind(eren) en aantal ouder(s)/verzorger(s)


Jan Ligthartschool

van Slichtenhorststraat 27a,
6821 CJ Arnhem

Tel: 026-4450766Dependance, Hommelseweg 115,
6821 LD Arnhem

Tel: 026-3515230