TURISM

Cele Mai Bune Oferte de Cazare

Cum te Poti Caza cu Costuri 0

Cazarea este unul dintre costurile fixe cele mai ridicate pe care le presupune o calatorie si oamenii constant urmaresc un pret scazut atunci cand pleaca in vacanta. Multi dintre cei care aleg sa-si ia lumea in cap cu ghiozdanul in spate mai degraba ar dormi intr-un hambar daca ar sti ca aceasta este cea mai buna modalitate de cazare. Unii oameni ar sta oriunde numai sa aiba un acoperis deasupra capului. Altii doar isi doresc un hotel ieftin. Altii vor lux. Fiecare dintre noi are propriile preferinte atunci cand vine vorba de cazare. Eu de exemplu folosesc www.pensiunimunte.com atunci cand sunt in cautare de cazare in zona montana, insa exista o multime de site-uri similare unde puteti cauta oferte, pe care ulterior le puteti compara.


In orice caz, indiferent care le sunt preferintele tale in materie de cazare, un lucru il au cu totii in comun, nimeni nu doreste sa plateasca o avere pe cazare. De fapt, una dintre cele mai bune metode de a-ti lua un concediu ieftin este sa reduci costurile de cazare. Din moment ce trebuie sa stai undeva in fiecare noapte, reducand aceste costuri, te pot scuti de o multime de bani din totalul costului vacantei tale.


Urmatorul pas este sa gasesti un zbor ieftin, insa sa gasesti cazare ieftina sau gratis poate avea cel mai mare impact asupra bugetului tau. Din fericire, exista un anumit numar de modalitati prin care turistii pot gasi un loc decent unde sa stea, fara a fi nevoiti sa dea toti banii alocati vacantei pe cazare.


Couchsurfing


Una dintre cele mai bune moduri in care poti gasi cazare gratis este sa stai la cineva care locuieste in locul unde urmeaza sa mergi. Site-urile de tip couch surfing face legatura intre turisti si oameni care locuiesc in locul unde acestia doresc sa mearga si care sunt dispusi sa le ofere un cazare pentru o noapte sau mai multe. Uneori este vorba de un pat, alta data de o canapea, alteori pur si simplu de un spatiu. Scopul acestui site este de a-i ajuta pe calatori nu numai sa economiseasca bani pe cazare, dar de asemenea sa invete mai multe despre cultura local si sa poata sta si sa interactioneze cu localnicii.


Eu utilizez aceasta metoda tot timpul si cred ca este una dintre cele mai faine modalitati de a calatori. Ador faptul ca pot iesi din hostel si hotel si pot economisi ceva bani, iar ceea ce m-a readus de fiecare data pe acest site este faptul ca pot vedea latura locala a orasului. Sunt dus la petreceri, la restaurante si locuri care nu apar in niciun ghid turistic.


De foarte multe ori, oamenii se tem de couchsurfing intrucat se intreaba daca este sigur. Am avut si eu emotii legate de acest lucru prima data. Iata-te, intr-un oras nou, cu toate lucrurile tale si in casa unui strain. Va incerca oare sa te omoare in somn? Daca iti va fura lucrurile? In orice caz, am realizat faptul ca cei care invita in casele lor straini tind sa fie oameni cu mintea deschisa si ca ei insisi au incercat aceasta forma de a face turism. Stiu prin ce treci si vor sa te ajute. Site-urile de acest fel sunt constiente de aceste riscuri si pun in aplicare o serie de pasi prin care se poate asigura securitatea. Ofera variate modalitati de a verifica un profil si permit altor useri sa lase comenturi pe profilul altor persoane.

Big image