Bedrijfsanalyse BNN

Justin van der Laan MM1C

Doelgroep

De doelgroep van BNN zijn vooral jongeren tussen de 18 en 30 jaar.

Natuurlijk kijken er ook ouderen.

concurrentie

BNN heeft RTL7 en Veronica als concurrenten.


RTL 7 en Veronica zenden programma's uit die de doelgroep van BNN ook kijkt. Hierdoor moet BNN heel erg hun best doen om de kijker te houden.

USP

BNN heeft vaak wat grovere en diepgaande programma's. Hierdoor worden kijkers meer betrokken bij het programma.


De missie van BNN heeft veel raakvlakken met die van de landelijke Publieke Omroep. Bij de invulling van de programmering is een belangrijke voorwaarde dat de programma's moeten afwijken van het bestaande aanbod. Alleen zo kan BNN het publiek verrassen, prikkelen en confronteren.

Imago

BNN heeft een sterk, toegankelijk en positief imago bij jongeren. Dat imago wordt voor een groot deel ingevuld door onze programma’s die aan een aantal wetten moeten voldoen: een ijzersterke formule, unieke presentatoren, onderscheidend zijn door vorm en inhoud en het uitstralen van de BNN-waarden. Deze waarden zijn: humoristisch, eigenzinnig, brutaal, lef en lust for life. Waar het merk ‘BNN’ nog meer voor staat kun je lezen in ons merkboek. . Je kunt de pdf-versie hierdownloaden.
Big image

Zendtijd

Sinds de telling van 2004 heeft BNN een 50% status. Dat wil zeggen dat een omroep minimaal 150.000 leden heeft, maar (nog) geen A-omroep is (die bij de vorige telling 300.000 leden moesten). Sinds september 2005 heeft BNN daarom 50% van de zendtijd van een A-omroep. Dit komt concreet neer op 425 uur televisie en 1500 uur radio. Bij de ledentelling van 2009 heeft BNN 310.001 leden ingeleverd, waardoor BNN in 2010 meer zendtijd zal krijgen op radio en tv!
Big image

Social Media

BNN heeft een Facebook page waar allemaal informatie over BNN op staat. Presentatoren droppen foto's en plaatsen berichten.

Ook heeft BNN Twitter, waar elke dag bericht van komt.

Locatie

  1. Adres: Arendstraat 33, 1223 RE Hilversum

    Telefoon:035 655 5333

Big image