Bedrijfsanalyse

Radio 3FM

Willem Hissink MM1B

Doelgroep:


De doelgroep van 3FM is gericht op mannen en vrouwen van 15 tot 35 jaar.

Het is ook gericht op mensen die van commerciële pop -en rockmuziek houden.

Dit wordt aangevuld met elektronische trance -en housemuziek.

Concurrentie:

De concurrentie van 3FM is vrijwel elke commerciele radiozender. De gene die er boven uit steken zijn: radio538 en SlamFM. Dit zijn de grootste concurrenten omdat ze dezelfde doelgroep hebben.

Communicatie

3FM beschikt over een boel communicatie middelen. Zij zenden natuurlijk radio uit. Ook werven zij luisteraars via social media. Natuurlijk hebben ze ook een website en meerdere email adressen, voor elk probleem of andere zaken een apart telefoon nummer. Ze posten veel op Twitter en Facebook en laten ook hun zakelijke kant zien op LinkedIN.

Organisatie cultuur

Een zendermanager met een duidelijke visie op wat hij met zijn zender wil, hoe hij de publieke taak vertaalt voor jongere muziekluisteraars en onderscheidend is. De zendermanager wordt ook wel gezien als hoofdredacteur. Dit is de manier van werken bij 3FM. Natuurlijk zijn er nog de dj's die er elke keer een geweldige show van maken en niet te vergeten de producers op de redactie.

Grootte van het bedrijf

Het is niet compleet duidelijk wat de grootte in het algemeen is. Er zijn een aantal functies bij een 3FM. Zo zijn er wel 30 dj's in dienst bij 3FM. Zo zijn er ook nog producers en redacteuren. In totaal werken er zo'n 45 man op de redactie. Ze hebben 1 vestiging in hilversum, vanwaar ze al sinds 1965 radio uitzenden.

Unique Selling Point

Het USP van radio 3FM is 'serious request'. Dit is een geldinzamelingsactie voor het goede doel. Elk jaar is er een ander goed doel aan de beurt. Er wordt steeds meer geld opgehaald. Een viertal dj's sluit zich voor 6 dagen op in het glazen huis. Zij gaan dan de donaties in ontvangst nemen. Afgelopen keer is er meer dan 12 miljoen euro opgehaald.