The Tyler Group Expat

The Tyler Group Expat Connections at Barcelona Expat livet

Så du har besluttet å opp pinner og flytte til LUN Barcelona? Vel hvem kan klandredeg! Med sin imponerende Modernista-arkitekturen, høflighet av Gaudi og co, livsstilav spise tapas himmel og drikke Cava og cocktailer til daggry, og selvfølgelig vakreutvalg av strender og pålitelig godt vær, tilbyr Barcelona en livskvalitet som mangenordeuropeere bare kan drømme om. Kort sagt har du gjort en riktig beslutning. Menbare for å sikre din expat erfaring går etter planen kan du lese denne siden for å gjøremest mulig bor og arbeider i Barcelona.


Språk og kultur i Barcelona


Det første du må huske på når flyttet til Barcelona er at mens resten av verdenvurderer Barcelona delen av Spania, de innfødte Catalans vurdere Barcelona somhovedstaden i Catalonia, en autonom region med drømmer om fullstendiguavhengighet. Katalansk er faktisk det offisielle språket i byen og regionen, med veiskilt,t instruksjoner og andre offentlige ofte i originalkopien katalansk og ikke spansk, menskatalansk snakkes i alle offentlige institusjoner - som skoler. Frykt ikke spansk høyttalere men, Castilian er fortsatt veldig mye lingua franca i Barcelona på grunn avdet store antallet ikke-katalanerne (inkludert utlendinger) som bor og arbeider i byen,og det faktum at alle katalanerne snakker spansk-riktignok motvillig i noen tilfeller på grunn av deres regionale stolthet. For disse grunner, hvis du planlegger tilbringe helst iBarcelona, så du bør definitivt gjøre ditt beste for å plukke opp minst grunnleggendespansk, og det er absolutt ingen mangel på språkskoler i Barcelona hjelper deg gjerne.For daglige formål, du kunne få på engelsk, men for nødhjelp og håndtere husholdningsituasjoner, spansk er viktig - det er ikke lett å finne en engelsktalende Låsesmed foreksempel!


Den katalanske kulturen på et overfladisk nivå er ganske lik spansk kultur (ingen tvilmange turister har igjen her ganske uvitende om begrepet "Catalunya"!), men noen avde berømte foreningene du holder med Spania vask ikke her i Catalonia. Bull-kampenehar vært ulovlig her for en stund (og faktisk katalanerne avvise oksen som deresnasjonale dyr, velge katalanske esel i stedet), sardana foretrekkes til flamenco og folkvanligvis sove ikke under siesta (de stenge sine butikker imidlertid mye til irritasjon avutlendinger/utlendinger brukes mer vanlige timer). Katalanerne stolthet seg på sinblanding av seny og rauxa, sunn fornuft og lidenskap, og med sine rike arv avkunstnere, som Joan Miro, forfattere, som Joan Maragall og -selvfølgelig - arkitekter,ville det være churlish ikke å skille mellom de to kulturene. En god måte å jorde deg selv i din nye locale ville være å lese noen av de bedre bøkene om Barcelona ogKatalonia.