***MÈTODE*** Música per Créixer

Amb EULÀLIA ABAD - Per a educadors de nens de 0-5

Què és el Mètode?

El Mètode Música per Créixer, creat per Eulàlia Abad, és fruit de la seva llarga experiència com a mestra especialista de música de 0 a 5 anys. S'estructura a través de 14 Unitats dividides en dos nivells.


NIVELLS, DATES I HORARIS

Nivell 1A: 2 i 3 Juliol de 2018

Horari : Matí de 9:30 a 14 h i Tarda 15.30h a 18.30h (Total: 15 hores)

Nivell 1B: 4 i 5 Juliol de 2018

Horari: Matí de 9:30 a 14h i Tarda 15.30h a 18.30h (Total: 15 hores)

*Organitzem les sessions a partir dels instruments.

Nivell 2B: 9 i 10 Juliol de 2018

Horari: Matí de 9:30 a 14h i Tarda 15.30h a 18.30h (Total: 15 hores)

*Organitzem les sessions a partir dels instruments i de diferents països


Metodologia: El curs tindrà una gran part d'aplicació pràctica i una part teòrica (bases). A través de 14 Unitats treballarem una programació concreta aplicable a l'aula amb els exercicis corresponents. Cada unitat es desenvolupa al voltant d'un instrument.


Objectius generals:

-Sensibilitzar els nens a través de la música aplicant el mètode "Música per créixer"

-Donar eines i recursos musicals i pedagògics específics als formadors de 0-5 anys per millorar la pràctica docent.

-Presentar nous materials que els permeti d'ampliar la seva programació diària a l'aula.


Nivell 1A: Objectius i apartatas

Nens/nenes de 0 a 3 anys

 • L’afectivitat
 • El Cant: Els sons de la natura i dels animals

 • Aprendre a escoltar: La importància de l'audició, la guitarra.​

 • Els instruments de percussió (audició i ritme): La imaginació, i el moviment natural i guiat, el piano.

 • La relaxació: com podem relaxar els mes petits, organització de la classe, l'arpa.


Nivell 1B: Objectius i apartats (Continuació del 1A)

 • Com treballar la música en edats de 0 a 18 mesos, de 18 mesos a 2 anys, i de 2 a 3 anys.
 • Com utilitzar el material didàctic en les diferents edats.
 • La importància del moviment (ritme, moviment guiat i danses)
 • Cançons per relaxar i per expressar
 • Els contes musicals
 • L'audició de la música i dels instruments: la flauta, el violí​​
 • El ritme i les danses: Relaxació estàtica i relaxació en moviment

 • Com organitzar una classe de música amb nens/es de 1 a 3 anys: l'acordió, la trompeta


*Al finalitzar, els alumnes tenen la opció d’entregar un petit projecte (DVD, Unitat didàctica i memòria) de com organitzar una classe de música, i se’ls entregarà el

'Certificat d’Aptitud Pedagògica Música per Créixer NIVELL 1'


Nivell 2B
Nens/nenes de 3 a 5 anys

Metodologia | Apartats del mètode i Objectius-

 • La música i l’expressió dels sentiments.
  Descobrir els valors a traves de la música.
  El cant, l’audició, el ritme, les danses i les músiques del món.
  Països: Cuba i Grècia
  Instruments: Flauta i violí

 • Relaxació estàtica/relaxació en moviment
  Organitzar una classe amb nens/es de 3, 4 i 5 anys amb diferents exercicis.
  Països: Jamaica i Mèxic
  Instruments: Trompeta i Guitarra


*Al finalitzar, els alumnes tenen l’opció de presentar un projecte (DVD, unitat didàctica i memòria) i se’ls entregarà el 'Certificat final d’Aptitud Pedagògica Música per Créixer NIVELL 2'.


Adreçat a: Professorat d'educació infantil, primària, mestres especialistes de música de 0-5 anys, pedagogs, estudiants de música, estudiants de pedagogia musical, mestres d'alumnes de 0-3 anys de llars d'infants, guarderies, escoles d'infantil, professors de música d'escoles de música o professorat d'ensenyaments de règim especial.

Material: Lliurament de: material didàctica escrit, programació amb els objectius musicals i generals, articles de diversos pedagogs, bibliografia, exercicis de les unitats, Cd's de les unitats musicals.


Preu: Cada Nivell costa 198 Euros

*Curs Reconegut pel Departament d'Ensenyament per a Docents. Hores: 15 hores cada Nivell. Codi GTAF: REC0590480/REC0580480/REC0600480.

*Curs bonificable per empreses.


Lloc: El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www,elmusical.cat

Impartit per Eulàlia Abad

Pedagoga i cantant. Ha compaginat el cant amb la pedagogia treballant en escoles bressol i de música de Barcelona, amb nens fins a 5 anys, utilitzant mètodes prestigiosos como els de Martenot i Willems. Durant els últims 20 anys dedicada a la recerca, elaborant i desenvolupant el seu propi mètode d’educació musical Música per Créixer, especial per nens de 0 a 3 anys. Ha donat formació d’aquesta metodologia en diverses escoles, centres i col·lectius de Catalunya i València, i a El Musical de Bellaterra; tenint diferent tipus d’un nombrós alumnat, com llevadores, mestres, musicoterapeutes, músics, cantants, etc. Ha impartit tallers del mètode als departaments d’infantil i de magisteri de la Universitat de Barcelona, dirigits pel Doctor Josep Gustems.

Ha treballat en recerques, com per exemple, l’estudi del so de les campanes, i la seva repercussió en la relaxació i atenció amb nens de 2 anys, amb la musicoterapeuta Catherine Clancy. Va inaugurar el projecte Música i Valors, i ha impartit diversos seminaris en diferents centres i escoles bressol, així com també al Musical de Bellaterra.

Ha fet el seguiment i direcció del projecte Música i Valors a l’escola infantil Llar d’en Pitus de Bellaterra amb la col·laboració del conservatori El Musical de Bellaterra. Ha treballat i treballa elaborant material didàctic per nens i nenes de 0 a 5 anys. Recentment ha creat l’Associació Art per Créixer, amb Mireia Calduch. La inauguració serà a la primavera del 2018. www.eulabad.net

amb la col·laboració de Mireia Calduch

Professora de música des de fa més de vint anys, especialitzada en infants de 0-7 anys. Dirigeix l'Escola de Música ‘Associació Musical Si Fa Sol a Santa Coloma de Cervelló; alhora dona classes als grups de sensibilització (de 3 a 5 anys), i Iniciació (de 6 a 8 anys), a adults i, també classes de piano a diferents edats.

Va ser deixeble del gran pianista i compositor Antoni Besses. Des del gener de 1998, dirigeix la Coral Tardor de La Floresta (St.Cugat). En l'actualitat, també, forma part de l'equip de la pedagoga i creadora del Mètode: ‘Música per Créixer’, Eulàlia Abad, utilitzant la seva metodologia en la franja d'edat primerenca 0-5 anys. Ha estat especialista de música a les Escoles Bressols: ‘Patufet’ de Cerdanyola, ‘Mainada’ de Barberà del Vallès i ‘Tortugues’ de St.Cugat del Vallès. En aquests moments, i des del curs 2013-14, és l'especialista de música a l'escola bressol ‘La Llar d'en Pitus’ de Bellaterra on es treballa el projecte ‘Música i Valors’ amb la colaboració de El Musical de Bellaterra. Dóna cursos de formació per a mestres d'escoles bressol utilitzant, també, el mètode ‘Música per Créixer’. Ha creat amb Eulàlia Abad l'Associació Art per Créixer per nens i adults.