Pretul Asigurarilor Auto

Evolutia preturilor pentru asigurarile auto

Asigurarile auto sunt de 2 tipuri:

  • asigurari RCA;
  • asigurari CASCO;

Acestea reprezinta in prezent cele mai importante forme de asigurare din Romania si pretul acestora este unul dintre criteriile cele mai relevante pe care soferii il au in vedere atunci cand sunt pe punctul de a achizitiona o polita.


Optional, soferii pot opta si pentru asigurarea de tip Carte Verde ce este o asigurare similara cu polita RCA, insa cu ajutorul acesteia soferii vor putea calatori fara niciun fel de problema in afara granitelor tarii.


Asigurarea RCA este obligaorie si in cazul ei soferii sunt cu mult mai mult mai indreptatiti sa beneficieze de preturi cat mai mici. Tocmai din acest motiv, site-urile specializate in asigurari auto le ofera acum soferilor posibilitatea de a compara si cumpara cea mai buna varianta de RCA ieftin, intregul proces desfasurandu-se pe parcursul a doar cateva minute.


In ceea ce priveste polita CASCO insa, lucrurile nu mai sunt chiar atat de simple si soferii vor trebui sa aiba in vedere numeroase alte criterii relevante, pretul fiind poate ultimul aspect de care sa tina cont.


Pretul pentru asigurarea CASCO variaza foarte mult in functie de tipul autovehiculului ce se asigura, de vechimea acestuia (este important sa nu fie unul mai vechi de 12 ani), de dotarile de siguranta de care beneficiaza, de riscurile pe care fiecare client si le va dori acoperite precum si de informatii relevante ce tin de alegerea sau nu a sistemului cu fransiza si de nivelul fransizei. In functie de toate aceste informatii, clientii vor fi in masura sa plateasca un pret mai mare sau mai mic pentru asigurarea auto de tip CASCO.


De cealalta parte, pretul asigurarii RCA este influentat de prevederile Sistemului Bonus Malus, de varsta soferului, de mediul de unde este achizitionata polita sau de perioada de valabilitate aleasa pentru aceasta.


In aceste conditii, de fiecare data va fi cu mult mai important pentru soferi daca vor avea in vedere alegerea celor mai bune variante de asigurare tinand cont de folosirea calculatoarelor ieftine de asigurari. Alege si tu o asigurare auto la un pret bun si nu vei mai avea apoi de ce sa iti mai faci probleme in aceasta privinta, intrucat vei putea beneficia intotdeauna de nivelul adecvat de protectie pentru masina pe care o conduci.