MÀSTER PEDAGOGIA, MÚSICA I MOVIMENT

NOVA FORMACIÓ - Inici 22 d'Octubre 2022

MÀSTER EN FORMACIÓ PERMANENT D'ARTS EN PEDAGOGIA DE LA MÚSICA I EL MOVIMENT

Presentació:

Comencem una nova formació pensada per a tots aquells estudiants i professionals interessats en aprofundir en el desenvolupament personal i artístic, que vulguin també millorar la comprensió, reflexió i aplicació a l'aula dels principis bàsics de la música i el moviment fonamentats amb la pedagogia de la rítmica Jaques Dalcroze.

És una formació estructurada per mòduls que permet planificar la teva formació.

És un nou projecte d’El Musical-Centre d’Educació i Recerca dirigit per la Dra. Eugènia Arús i la Dra. Susana Pérez


Objectius:

Donar a conèixer i posar en pràctica els lligams artístics existents entre la Música i el Moviment i desenvolupar projectes d'innovació en el camp educatiu.

Oferir una titulació amplia que permeti als docents interessats aprofundir en la didàctica de l’educació musical i del moviment.


A qui va adreçat:

A músics, ballarins, educadors, mestres, musicoterapeutes, pedagogs i persones interessades en la formació artística i pedagògica en Música i Moviment que vulguin conèixer les bases que estructuren l’aprenentatge musical i corporal.

A les persones que estan cursant o han cursat el Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment.


Descripció:

És un màster propi de 60 crèdits dissenyat per afavorir l’entrenament i l’experimentació a través del so, el ritme i el moviment per una millora del desenvolupament artístic personal.

Totes les assignatures son part d’una nova titulació dissenyada per a donar continuïtat i aprofundiment en la formació per a docents en Música i Moviment.


El màster s'implantarà en la seva totalitat durant el curs 2023-24, tanmateix cal saber:

  • Les assignatures del mòdul de Pedagogía de la Rítmica i el Moviment es poden cursar ja a partir d'aquest curs 2022-23
  • El Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment queda inclòs dintre dels estudis del master essent convalidable per tots els que ja l'han cursat i a la vegada és una part obligada del màster.
  • Algunes assignatures del màster es podran convalidar amb altres estudis ja fets a El Musical
Big picture
Big picture
Big picture

PROFESSORAT

DIRECCIÓ i COORDINACIÓ:

Dra. Eugènia Arús - Pianista i professora de rítmica. Professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i del TE en Música, Creativitat i Moviment a El Musical.

Dra.Susana Pérez - Psicòloga i ballarina. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.

Montse Roig - Directora i fundadora de El Musical, centre d'educació i recerca i de Bellaterra Música Editorial


EQUIP DOCENT:

Dra. Eugènia Arús - Pianista i professora de rítmica. Professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona.

Dra.Susana Pérez - Psicòloga i ballarina. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.

Marta Canellas - Violoncelista i terapeuta. Professora del Conservatori professional El Musical de Bellaterra.

Meritxell Balada - Llicenciada en Pedagogia de la Dansa al Conservatori Superior de Dansa i el Bachelor (especialitat en Moviment) a El Musical de Bellaterra.

Santi Serratosa - Percussionista i terapeuta. Professional freelance.

Toni Mira - Referent a la creació de la dansa contemporània al nostre pais. Graduat en dansa contemporània a l'Institut del Teatre de Barcelona, ​va fundar al 1987 la companyia Nats Nus Dansa.

Dra. Reina Capdevila - Pedagoga. Professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i lEsport de Blanquerna-URL.PROFESSORS CONVIDATS CURS 2022-23:

Ruth Schnederwind- Actualment jubilada, va ser fundadora i directora del departament d'Educació Elemental de Música i del curs “Elementary Music Making” de la Universitat de Viena. Autora de libres infantils.

Miquel del Pozo- Llicenciat en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya i en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, ​​compagina l'exercici professional de l'arquitectura al seu despatx, MENDEZDELPOZO|ARQUITECTES, amb l'assaig, la reflexió i la divulgació al voltant de l'art. Ha creat el projecte #MA140 (Mirar a l'Art a Twitter), col·labora al programa La Finestra de la Cadena Ser i amb el Museu del Prado. El 2019 va rebre el premi "Ciutat d'Open House Madrid" al millor ús de les reds socials.

Aina Plans- Grau Superior de Pedagogia de la Música i el Moviment a la Universitat der Künste, Bachelor de Rítmica Dalcroze i estudis d'Arquitectura Tècnica a la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment resideix a Berlín, on imparteix classes de música i moviment per a nadons i nens, així com classes de piano. Compagina l'activitat musical amb la passió per les arts visuals i la fotografia, que treballa de manera autodidacta.

Gemma Baños- Tècnic superior en Educació Infantil, Grau professional de piano i Màster en Musicoteràpia. S'especialitza en musicoteràpia prenatal formant-se al Mètode focal obstètric amb Gabriel F. Federico ia l'educació musical a l'etapa 0 a 3 anys amb formacions en Pedagogia musical Willems, Dalcroze, Gordon... entre d'altres . Treballa com a especialista de música en escoles bressol, escoles de música i espais de criança des del 2004. El 2012 crea el seu projecte "Embaràs i part musical". Crea i dirigeix ​​els tallers "Abans de néixer", i participa a "Bim Bom", i "Zig zag", tallers-espectacle per a embarassades i nadons al Palau de la Música Catalana. Recentment publica el seu primer disc de cançons per a nadons, juntament amb Marta Canellas, Cançons Menudes de l'editorial Bellaterra Música.

Mireia Aguiar-


- Altres professors convidats pendents de confirmar - anirem actualitzant -

Calendari curs 2022 -23:

dissabtes i diumenges

- Octubre 22 i 23

- Novembre 19 i 13

- Desembre 17 i 18

- Gener 21 i 22

- Febrer 18 i 19

- Març 18 i 19

- Abril 22 i 23

- Maig 27 i 28


*Tots els caps de setmana coincideixen amb la formació del T.E. en Música, Creativitat i Moviment excepte els de novembre que és dissabte 19 i diumenge 13

REQUISITS D'ACCÉS

Els interessats en realitzar el curs hauran de:

● Estar en possessió d’un títol de graduat o llicenciat o títol equivalent de l’àmbit de les arts escèniques o musicals

● En el cas de participació d’alumnes amb estudis estrangers (fora UE), aquests hauran de tenir homologat el títol o en acabar obtindran un Títol d’extensió universitària.

● S’hi poden admetre estudiants sense titulació oficial universitària, després de la realització d'una entrevista amb la direcció. En aquest cas s'expedirà un Certificat d'extensió universitària.

PREUS I INSCRIPCIONS

INFORMACIONS

  • Actualment et post inscriure als següents mòduls del Màster:
  1. Títol d'Expert en Música, Creativitat i Moviment (mòduls del 1 al 4)
  2. 4 assignatures del mòdul 5 "Pedagogia de la Rítmica i el Moviment" del Màster
  3. Les altres assignatures s'aniran implementant progressivament entre genere del 2023 i 2024
  • Actualment estan obertes les inscripcions a les assignatures presencials en dissabte i/o diumenge
  • Les assignatures online obrirem les inscripcions a partir del segon trimestre.
  • Les places son limitades segons ordre d'inscripció


PREUS i INSCRIPCIONS S'HAN DE FER PER SEPARAT:RECONEIXEMENT I BONIFICACIONS

* El Títol d'Expert i el Màster son títols pròpis reconeguts per la Universitat Ramon Llull

* Cursos de formació continuada RECONEGUTS pel Departament d'Ensenyament per a Docents

*Curs bonificable per empreses