Nog niet veel vraag naar OLED tv's.

Wat is een OLED tv?

Om te beginnen staat de term OLED voor Organic Light Emitting Diode. Het OLED scherm bestaat uit een aantal verschillende lagen met organische polymeren. Sommige daarvan geven licht, andere fungeren als geleiding. Een OLED scherm kan gemakkelijk gebogen worden met als doel elk beeldpunt op een optimale afstand van ons oog te positioneren.

Wat zijn de voor-en- nadelen van een Oled scherm?

Een OLED tv heeft veel voordelen. Zo is er geen achtergrondverlichting nodig omdat de subpixel zelf licht geeft, is de tv nog dunner dan een lcd scherm, is de beeldkwaliteit superieur, hebben ze een grote kijkhoek en zijn ze zeer zuinig. Het enige nadeel is dat ze een hoge prijs hebben.

De OLED tv's van Samsung.

De OLED tv van Samsung heeft een hele goede beeldkwaliteit, een gebogen scherm, reflectie en een hoog energiegebruik. Hij gebruikt bij de maximale beeldinstellingen 157 watt. Dat is bijna het dubbele van veel lcd- led tv's van dezelfde beeldmaat.

De OLED tv's van LG.

De LG OLED tv is de eerste in zijn soort. Heeft goed beeld en een zeer uniek design. Materialen als koolstofvezel dragen mee aan een zeer luxe uitstraling. Ook zit er op de tv smart tv, daarmee kunt u op internet. 3D kijken op deze tv kan ook. U krijgt 4 3D brillen bij uw tv.

Wanneer kunnen we OLED tv's verwachten?

Niet alle tv producenten zijn bezig met OLED, maar degene die er mee bezig zijn hebben er ook een aantal gelanceerd die klaar zijn voor de consumentenmarkt. LG en Samsung hebben haar eerste OLED tv's in de winkel liggen. De modellen met een gebogen scherm hebben een prijs van rond de 8.000 euro. Tot op heden heeft elk model een 55 inch scherm. De modellen van LG en Samsung verschillen wel van elkaar qua techniek.

Wilt u een OLED tv?

Denkt u nu ik wil ook zo'n schitterende OLED tv? Kom dan zo snel mogelijk naar de Media Markt, Saturn of naar een particuliere tv winkel.