Confiseur de Macarons

Gespecialiseerd in koekjes

Nieuw restaurant

Nieuw restaurant in de stad! Restaurant de Macarons is de banketbakker voor al uw macarons. In alle soorten en smaken die u kunt verzinnen. Kom gauw eens een kijkje nemen!

Wat zijn macarons?

Macarons

Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk.


In 1862 richtte Louis-Ernest Ladurée een patisserie op in de Rue Royale 16 in Parijs. Zijn kleinzoon Pierre Desfontaines introduceerde macarons in 1930. Zijn eerste macarons bestonden uit twee kleine op amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van ganache.

Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Ze worden tegenwoordig in veel verschillende smaken gemaakt, herkenbaar aan de verschillende kleuren zoals chocolade, mocca, kersen, pistache, aardbei, framboos, citroen en kokos. Ladurée heeft tegenwoordig meerdere vestigingen in Parijs, maar ook in Londen, Genève en Tokio.

Pierre Hermé heeft de macarons vernieuwd, en maakt nu varianten met alcohol.

De franse keuken

Er bestaat in Frankrijk bijna niets belangrijkers dan eten, maar ze eten weinig tussendoortjes. Voor de Fransen dient een maaltijd niet alleen om de honger te stillen, maar ook om te ontspannen en uitgebreid te converseren. Na een goede maaltijd en een goed glas wijn is elk onderwerp bespreekbaar en kan elke gunst gevraagd worden.


Le petit déjeuner (ontbijt)
Het bestaat uit een kopje zwarte koffie en soms wat brood. Kinderen drinken meestal melk of warme chocolademelk. Dit is vaak stokbrood of een croissant, per hapje besmeerd met boter en jam.


Le repas (lunch)
Zowel ‘s middag als ‘s avonds eten de Fransen warm. Meestal is er soep en vaak een hardgekookt ei met mayonaise en rauwkost. Ook een quiche of een tosti behoren tot de mogelijkheden.Le diner (avondeten)
In de stad is het avondeten de hoofdmaaltijd van de dag. De hoofdmaaltijd bestaat uit ten minste drie, maar meestal vier gangen.


Lucie Beijert, Lonneke Hemminga, Marrit Steenbergen en Marita Bijma