Motivatie

X-Stream

RSA Animate - Drive: The surprising truth about what motivates us

Motivatie

1. Hoe werkt motivatie bij jou?
Motivatie krijg ik doordat de dingen die ik doe goed gaan, ik krijg motivatie als ik complimenten krijg als ik iets goed doe maar ook als ik zelf vind dat ik goed werk heb gedaan achteraf (voldoening).

2. Wanneer haak jij af?
Wanneer ik afhaak is als ik veel commentaar krijg op wat ik doe, als ik steeds te horen krijg dat ik het fout doe haak ik snel af, zelf vind ik het fijner als het zo wordt verteld dat mensen je ook verder kunnen helpen met dingen die fout gaan.

3. Wat zijn jou belemmeringen, als het om motivatie gaat?
Mijn belemmeringen zijn ongemotiveerde cursisten, doordat de cursisten niks willen en er totaal geen zin in hebben krijg ik er ook minder zin in en ben ik minder gemotiveerd. Ook wordt mijn motivatie belemmerd als ik er niks voor terug krijg.

4. Waardoor ben jij gemotiveerd?
Ik ben gemotiveerd als het mij voldoening geeft maar als ik anderen ook tevreden maak, bijvoorbeeld met gasten, als ik hard werk en de gasten zijn tevreden geeft dat mij ook weer motivatie om verder te gaan. Ook helpt het mij om complimenten te krijgen als ik het goed doe.

5. Wat is voor jou een inspirerend klimaat, en wat heb je daarbij nodig, en welke rol speel jij hierin?
Een inspirerend klimaat is voor mij een omgeving waarin ik veel dingen leer en waar veel nieuw voor mij is, waar ik nog niks van weet, dan is het interessant voor mij. Ook een vertrouwde omgeving inspireert mij, doordat ik dan veel kan leren. Wat ik daarbij nodig heb is leuke mensen om mij heen die mij ook willen en kunnen helpen met dingen te leren. De rol die ik daar zelf in speel is dat ik mezelf blijf en dat ik wil blijven leren.


Motivatie gesprek met buddy

Met mijn buddy heb ik het ook over motivatie gehad en wat hij er van vindt. We waren het er eigenlijk gelijk over eens dat motivatie te maken heeft met voldoening van je werk. Dat als je iets doet, je het goed doet en dat er ook in terug ziet. Een compliment kan ook goed helpen met je motivatie. Wat toch ook belangrijk is, is dat je goede mensen om je heen hebt die jou ook kunnen motiveren en dat je niet in een negatieve omgeving zit.