Zonder verandering, geen innovatie

innovatief organiseren

Florien Weijn

Hi, ik ben Florien. Ik ben vrolijk, positief ingesteld, avontuurlijk en op zoek naar uitdagingen. Mijn wens is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, van het leven te genieten en mijn droombaan te vinden. Om dat te kunnen bereiken moet ik uit mijn comfort zone stappen en out of te box denken.

In deze flyer vertel ik over mijn ideale organisatie.

Big image

Innovatief Organiseren

 • Innovatief = vernieuwend. (bron 1)
 • Organiseren = regelen en inrichten (bron 2)


Innovatief Organiseren is een verzamelbegrip voor de concepten en ervaringen met het doel om werk op een vernieuwende manier in te richten. Het gaat daarbij om initiatieven die enerzijds de resultaten, productiviteit en geleverde kwaliteit verbeteren en anderzijds bijdragen aan de motivatie en het welzijn van medewerkers.


Voorbeelden van Innovatief Organiseren zijn: sociale innovatie, nieuw organiseren, slimmer werken, dynamisch leiding geven, sturen op verantwoordelijkheid, ‘klein binnen groot’ en zelforganisatie. Het betreft het vernieuwen van de manier waarop het werk is georganiseerd, en wel op een zodanige wijze dat zowel arbeidsproductiviteit als kwaliteit van de arbeid daarmee gebaat zijn. (bron 3)


Bij Innovatief Organiseren gaat de meeste aandacht uit naar verbeteringen binnen de organisatie. (bron 4)


Kortom Innovatief Organiseren betekent iets vernieuwend of op een andere manier iets regelen of inrichten binnen een organisatie.

Mijn waarden en drijfveren

Drie Trends

De volgende drie trends zijn belangrijk voor mijn ideale organisatie:


 • Wie piramides bouwt, kweekt mummies
  Connectie in plaats van hiërarchie.


 • How can I help you?
  Van autoritair leiderschap naar dienend leiderschap.

 • Generatie Y als Y van Columbus
  Omarm de nieuwe generatie, want de nieuwe generatie is de toekomst.
Big image