Hass Associates Accounting

Hass and Associates Accounting Hong Kong Tax News and Tips: Njuta Av Marknaden Lugnet, Det Kommer Inte Sista

Förra veckan var en lugn vecka för bestånd. Som jag skriver min nya veckans kommentar, S & P 500 ökade eller minskade mindre än 0,1% för fyra på varandra följande dagar, den längsta sådan sträcka i 25 år. Den snäva byteshandel kunde tillskrivas motverkande krafter bra ekonomiska data - nämligen starka amerikanska detaljhandelssiffror försäljning och en anständig brutto inhemsk produktrapport i Europa - balanseras mot kvardröjande oro över konflikten i Ryssland och Ukraina.

Equity marknadens volatilitet har glidit tillbaka mot de låga tonåringar (cirka 13 på VIX Index), men vi anser att denna relativt lugn är ett tillfälligt fenomen. Säsongsbetonade styrka kan spara volatilitet under det normala för resten av året, är situationen sannolikt att ändra 2015. En förändring i USA: s monetära politik nästa år (dvs Fed åtgärd att höja korträntor) kan leda till spikar i volatilitet av den typ som vi sett i September och oktober.

Mot bakgrund av detta breda drog vi några viktiga slutsatser.

En mer gynnsam vy mot amerikanska small-cap lager. Efter dramatiskt underpresterande year-to-date, börjar vi att se någon förändring i känslan. Vi hade förespråkat en undervikt till amerikanska kapitäler hela året, men nu skulle gynna en mer neutral hållning.

Bekräftar vår preferens för aktier i Japan och Kina. Vi fortsätter att se goda möjligheter i dessa asiatiska marknader, som har bättre än för sent.

Japanska aktier ökade 3% förra veckan till en sex-årig hög (även om det har avståtts ifrån de flesta av dessa vinster på måndag), som drivs av god intjäning, svagare yen och hoppas att en förväntad skatt vandring kommer att försenas. Enligt lokala rapporter kommer premiärminister Abe sannolikt att kalla ett snapin val runt mitten av December och skjuta upp skatt ökar i nästa oktober.

I Kina, lager fortsatte att rally trots svagare ekonomisk tillväxt där. Shanghai Composite Index steg 2,8 procent till högst tre år efter tjänstemän godkänd lanseringen av Hong Kong-Shanghai handel länken. Tills nu var utländska investerare i stort sett begränsade till handel på Hong Kong-börsen. Det nya programmet kommer att ge utländska investerare tillgång till 2 triljoner dollar i kinesiska aktier, vilket skulle kunna vara stödjande av bestånd där.

En försiktig prognos för guld. Även om volatiliteten i aktier och obligationer är ner, är det att plocka för råvaror. Guld träffades tidigare i veckan av nyheter att kinesiska efterfrågan kontrakterade för en tredje raka kvartalet. Metallen handlas till ett nytt lågvattenmärke för året, tillfälligt doppning nedan $1.150 per ounce, för att därefter öka på fredag. Men flera faktorer fortfarande konspirera mot guld: en stark dollar, utsikterna för stigande realräntorna (alltså räntan efter inflationen) och sjunkande inflationsförväntningar. Ja, University of Michigan Sentiment undersökningens visade U.S. inflationsförväntningarna minskar från 2,8 procent till 2,6 procent förra månaden. Som sådan, skulle vi fortsätta att vara försiktig om guld i denna miljö.