League of Legends subkultur

TSM!!!!!!!PENTA!!!!! BRING BACK URF!!!! HEXA!!!!! PL...

League of Legends

League of Legends, ofte forkortet LoL, er et MOBA, Multiplayer Online Battle Arena, spil. Det er lige nu det største computerspil, med sine over 70 millioner månedtlige spillere. Spillet blev udgivet d. 27 oktober 2009, af spilfirmaet Riot Games. Spillet har den største professionelle scene blandt alle E-sport. Dog er det professionelle ikke kun seriøsitet, men har faktisk også mindre seriøse dage.
Top 5 IEM Katowice 2015 League of Legends Plays

Hvorfor og hvordan opstod den?

Subkulturen har faktisk eksisteret siden den lukkede beta af MOBA'en League of Legends åbnede d. 10. april 2009, men har ændret sig siden, til det den er i dag.

Hvordan er subkulturen i forhold til mainstream?

Den er i senere tid begyndt at blive mere og mere mainstream, fordi den har fulgt den stigende popularitet af gaming. Den er dog stadig ikke regnet som mainstream, selv med sine over 70 millioner spillere om måneden, siden der stadig er mange flere mennesker som følger med i og dyrker andre sportsgrene. Nationale tv-netværk er heller ikke begyndt at sende LoL-kampe i en høj grad, kun finalerne.
Big image
LoL verdensmesterskaberne i 2013, blot 4 år efter spillet er udgivet

Er der noget særligt ved jeres subkultur?

Subkulturen er opstået på meget kort tid, 6 år, og er allerede virkelig stor. Subkulturen er også blevet spredt ud over internettet, bl.a. på hjemmesiden Youtube, hvor der findes mange Youtube-kanaler, næsten kun bestående af LoL-videoer, fx: Keyori, Anklespankin, Níghtslut3, dodgedlol og Calbel. Der findes også mange folk der livestreamer LoL via hjemmesiden Twitch.tv, fx: Nightblue3, Cowsep, Bjergsen (En dansk proffesionel LoL-spiller), Trick2g og Riot Games egne kanal, Riot Games. Der er både seriøse videoer, hvor formålet er at lære folk om spillet, og "for sjov" videoer, hvor formålet er at underholde folk.
PrimeTime League Fun