Mediaprof (V)MBO

Informatiefolder over de opleiding Mediaprof

Inleiding

Nieuwe ontwikkelingen
Steeds meer scholen bewegen zich richting de nieuwe ontwikkelingen waarin de kracht van het individu en het internet een belangrijke rol speelt en de docent niet alleen klassikaal les geeft, maar meer en meer de leerlingen begeleidt in hun eigen leerproces. Een van de voorspellingen is dat 80% van de banen die een kind van 4 in zijn/haar carrière zal gaan bekleden, nu nog niet eens bestaat! (bron: Ed Barlow, Fast Tense Future). Welke vaardigheden heeft een leerling nodig in de 21e eeuw? Hoe kun je als professional deze nieuwe vaardigheden in je lessen integreren? Hoe kan ik internet gebruiken om slim samen te werken? Al deze vragen komen aan bod in de Mediaprof opleiding.

Uitgangspunten opleiding

De opleiding Mediaprof maakt gebruik van bewezen good practice. Zoals de modellen van Marzano, principes van Princeton en Dweck.

Welke theorie komt er aan bod?

Virtuele bijeenkomst

Virtuele bijeenkomst

De laatste bijeenkomst organiseren we virtueel via een Google Hangout. Iedere deelnemer heeft een film gemaakt als eindproduct van de opleiding. In deze film laat men zien hoe het proces is verlopen van de mediaopdracht die men in de klas heeft uitgevoerd. Wat heb je geleerd en hoe ga je verder als Mediaprof?

U ontvangt hierna uw certificaat Mediaproof!

Toolvaardigheid

In de opleiding gaat u heel praktisch aan de slag met de verschillende tools. Een greep uit het palet:
  • Google drive en google zoekmachine
  • So.cl en Pinterest (content verzameltools)
  • Twitter en Linkedin (communicatietools)
  • ScreenR en TED ed (flip de klas tools)
  • Delicious (bookmarkingtools)

Opbouw bijeenkomsten

In de bijeenkomsten wordt zowel in de ochtend als in de middag kennis afgewisseld met vaardigheden, ontwerpen en discussie. We starten om 9.30 uur tot 16.15 uur.

Materialen opleiding Mediaprof

De opleiding maakt gebruik van de M@sterguide. Dit is een klapper waarin de informatie in staat die we tijdens de opleiding gebruiken. Deze klapper is tot stand gekomen in samenwerking met Onderwijs Maak Je Samen.