CONFERÈNCIA

RECURSOS DIDÀCTICS PER APLICAR AMB LA PDI

ELS MESTRES I LES NOVES TECNOLOGIES

DIVENDRES, 28 DE MARÇ DE 2014

Què, Quan, On...?


  • El dia 28 de març, divendres, tindrà lloc una conferència on es parlarà sobre els recursos didàctics per aplicar amb la PDI (pissarres digitals). Aquesta xerrada tindrà lloc al Cibenàrium (C/ Sancho de Àvila en la cantonada de Roc Boronat) i serà dirigida per Dani Marín (informàtic i professor de la universitat de Girona). La conferència començarà a les 9:30h fins les 13:30h, en l'aula "xarxa" (primera planta). Serà gratuïta i estarà dirigida a tots els públics majors de 18 anys.

CONTINGUTS


  • Aquesta conferència es basa, principalment, en informar i explicar els recursos i les formes d'utilitzar les pissarres digitals amb un programa anomenat, Notebook Smart. Dani, el professor, explicarà els avantatges sobre la utilització d'aquestes pissarres i l'èxit que produeixen en els nens i les nenes. Aquest programa és molt semblant al power point amb la diferència que els continguts de les activitats es poden modificar segons el tema que es vol tractar i el nivell dels alumnes. Aquests recursos serveixen per motivar a l'alumnat, que aprendran nous continguts, realitzant activitats lúdiques que cridaran l'atenció de tots ells.


  • Durant la conferència, Dani mostrarà les formes d'utilització d'aquests programes i es basarà en posar exemples i demostracions per tal que tots els assistents puguin aprendre i ser capaços de crear activitats que, posteriorment, podran ser d'útil utilització per ensenyar als nens i nenes. Un dels avantatges que Dani explicarà sobre aquest programa és que a l'hora de fer activitats, els alumnes que les realitzin tenen l'oportunitat de tornar a fer-les (abans de veure les solucions) en cas que els errors no estiguin clars o que encara no hagin entès els continguts representats. Alguns dels recursos per tal de dinamitzar i ser capaços de fer activitats diverses i alhora lúdiques, seran explicades mitjançant activitats que Dani comentarà.


  • Finalment, Dani deixarà que cada assistent tingui la possibilitat de realitzar activitats que ell anteriorment ha explicat, i ell, sense cap tipus de problema ajudarà en el moment que aparegui qualsevol dubte. Dani mostrarà alguns trucs, per tal que, el docent pugui utilitzar a l'hora de realitzar les activitats a classe amb la intenció que en un futur qualsevol mestre/a sigui capaç d'utilitzar aquest programa (Notebook Smart).

Avantatges de l'ús de les PDI

  1. Eina dinamitzadora per a futurs professors
  2. Realització d'activitats lúdiques
  3. Futures tecnologies, futurs mestres
  4. Innovació
  5. Continguts atractius per als alumnes
  6. Més interès per part dels alumnes

És important l'assistència dels mestres ja que...

Com a docents, aquest programa és una eina dinamitzadora que haurien de saber utilitzar, mínimament. Són eines que motiven els alumnes i els ajuden a aprendre els nous continguts de manera més lúdica.

L'ús d'aquest programa és positiu, ja que en un futur els docents han d'estar ben formats i, per tant, cal que aquests tinguin una bona preparació sobre les noves tecnologies.

Per tant, aquesta conferència a més d'informar, aporta i dóna recursos per un futur pròxim.

ELS ALUMNES PARTICIPEN...

Pizarra digital interactiva

Qualsevol dubte...

En Dani es mostrarà atent i us resoldrà tot tipus de problemes, ja sigui per via e-mail o en la classe presencial.


US ESPEREM!

ENCARA TE LA VOLS PERDRE?