קוליברי הדבורה

יאיר חדרי כיתה ד'1

מידע על קוליברי הדבורה

שימורו:נמצה בסיכון

ממלכה: בעלי חיים

מערכה: מיתרניים

מחלקה:עופות

סדרה:קוליבלארים

משפחה:קוליבריים

מין:קוליבלרי זעיר מצוי

עוד מידע על קולברי הדבורה

קולברי זעיר מצוי המכונה גם קלברי הדבורה . הוא גם מין העוף הקטן ביותר בעולם, וגם מין העוף שמבלה הכי הרבה זמן מחייו באוויר. הקולברי הזעיר המצוי אנדמי ליערות הצפופים של האי המרכזי של קובה. עורכו מגיע כ-5 עד 6 ס"מ ומשקלו כ-1.6 עד 2 גרם בעוד מוטת כנפיו היא כ- 3.25 ס"מ, והנקבות גדולות במעט מהזכרים. כמו אצל רוב מיני הקוליבריים, כנפיו של הקוליברי יכולות להסתובב עד כמאה ושמונים מעלות, ורגליו הזעירות יכולות לשמש אותו רק לנחיתה על ענפים. הקוליברי מזיז את כפניו כ-80 פעמים בשנייה, כל כך מהר עד שכנפיו נראות מטושטשות בעת מעופו לעין אנושית. הקוליברי גם ידוע ביכולתו לרחף זמן רב מעל לנקודה מסוימת, מה שמזכיר הליקופטר.

מי מה הקלוברי ניזון

הקוליברי הזעיר המצוי ניזון בעיקר מצוף פרחים. שאילו הוא מגיע בעזרת לשונו הארוכה מקורו הארוך מאפשר לקוליברי גם להוציא חרקים ועכבישים מפרחים. הקוליברי ניזון, מלבד מצוף וגם מפורוקי רגליים. הקוליברי מהווה גורם בהפצת זרעי צמחים ביער והוא מבקר בכ-1500 פרחים ביום

איך להבדיל בין זכר לנקבה

גרונו של הזכר אדום כיפתו אדומה ויש לו כתם צבעוני המתמשך מהגרון לחזה פלג גופו העליון כחלחל ורוב פלג גופו התחתון אפור לבנבן. הנקבה: פלג גופה של הנקבה ירוק ופלג גופה התחתון לבנבן . בעונת הרבייה ראשו של הקוליברי הזכר גרונו וסנטרו צבועים בוורוד אדמדם.
600fps Slow Motion Hummingbird Feeding Closeup. Upscaled to 720pHD