Месец Октомври в "Калей"

Представяме Ви поредната доза вдъхновяващи събития.

Big image

Фамилни и системни констелации

На единадесети октомври (неделя) ще се проведе поредното ателие по фамилни и системни констелации. Участието в него ще Ви позволи да „пренаредите” вътрешния и външния си свят, да хармонизарате отношенията си с околните, да намерите решение за всякакъв вид трудности, които срещате в ежедневието си.
За повече информация последвайте линка: http://bit.ly/1DP84X2.

Водещ: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор.


Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8.


Дата: 11.10. (неделя)


Час: 10:00ч. - 15:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена за посещение: 20лв.

Цена за индивидуална работа: 120лв.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

"Есенна каляска" - Арт релакс

Есента вече е тук!


В този арт релакс ще се отдадете на творчество по един много приятен и необичаен начин.


Въображението ви ще намери израз върху един от символите на есента и оранжевите тикви ще превърнат в красиви каляски. Отърсете се от ежедневните грижи и сътворете своята есенна приказка.


Очакваме ви!


Водещ: Маргарита Соколова - художник.


Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на бул. "П. К. Яворов" 22.


Дата: 14.10 (сряда)

Час: 18:30ч. - 20:00ч.


Цена за посещение: Възрастен - 15 лв.; Дете - 9 лв.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

"Вината" - Трансформативно дишане

Вината - най-разяждащото чувство, на което е подложен човека! Вината ни лишава от радост, щастие и замъглява ясната визия за живота. Тя ни подлага на перманентен стрес и тревожност, които ни пречат да действаме съобразно личните си желания и чувства. Кара ни да си причиняваме ненужна болка и на практика представлява сериозна заплаха за реализацията ни като личности.


Какво представлява трансформативното дишане?


Още наричано: "осъзнато дишане" - както подсказва и името му това е процес на трансформация, в следствие на работа с подсъзнателните структури на личността. По простично казано, трансформативното дишане спомага за "изплуването" на подсъзнателни проблеми на повърхността. Това осигурява възможност за разрешаването им на съзнателно ниво. При отдаденост на работата и постоянство, крайният резултат е приемане на живота с всички негови положителни страни и изместване на фокуса от отрицателното към себеутвърждаващото и извисяващото.


Как?


Трансформативното дишане трябва да се преживее и както много други неща в живота, не може да бъде описано с едно изречение.


Приветстваме Ви да опитате!


Каква е разликата между дихателните практики за релакс и трансформативното дишане на "Калей"?


При кратките ни срещи, посветени на трансформативното дишане, вие можете не просто да релаксирате и се отърсите от ежедневните проблеми, а напротив - да се изправите срещу някой от тях и да опитате да намерите начин за неговото разрешаване.


Дейността започва с кратко въведение в дихателната практика и поставянето на темата за съответното занятие (тази седмица това е реализацията). Следва кратка релаксация и отпускане и същинската част - работа върху темата и намерението, което предварително си е създал всеки от участниците. За финал - нова доза дихателни техники за релакс и обсъждане на работата и изводите от нея.


Водещи: Биляна Вутова – психолог, дипломиран констелатор и сертифициран специалист по себеинтегриращо дишане и други дихателни практики.


Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 15.10. (четвъртък)


Час: 19:00ч. – 20:30ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 20лв.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

"Децата и технологиите: Помощ! Екранно съзнание!" - Тренинг

По време на този преживелищен тренинг ще се докоснем до причинно-следствената връзка за създаването на зависимост между децата и технологиите (наскоро нашумялата идея за развиването на т.н. екранно съзнание), ще научим повече за това как можем да повлияем на този безспорен феномен в съвременното общество от ролята на родител, учител и защо е важно да не пренебрегваме случващото се .


- Каква е ролята на родителите в срещата на детето с необятния свят от информация;

- Как да създаваме критично мислене в детето;

- Рискуваме ли да изгубим комуникацията с малкия човек посредством дигиталната преграда;

- Каква е причината детето да развие екранно съзнание;

- Как да запазим връзката с детето;


Водещи: Биляна Вутова - психолог.

Маргарита Апостолова - психолог, психодрама асистент.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 17.10. (събота)


Регистрация: 9:30 - 10:00ч.
Час: 10:00ч. – 17:00ч.

Цена*: 70лв.


Вторият тренинг от поредицата е на тема: "Малък финансов експерт - Как да научим децата си на правилно отношение към парите"

Третият тренинг: "Егоизмът е здравословен?"


При записване за 2 тренинга: 120лв.

При записване за 3 тренинга: 170лв.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

"Предците" - Аз и моето семейство

"Предците" е осмият тренинг от поредицата "Аз и моето семейство".

Започнахме с майката, работихме с бащата, продължихме с братята и сестрите, преживяхме и опознахме себе си чрез партньора, получихме благословия и засилихме личната си енергия чрез среща с нашите баби и нашите дядовци, отправихме поглед напред в бъдещето с темата за децата. Сега е време да се върнем назад във времето, за да почерпим полезен опит от нашите предци!


Водещи: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор;
Милена Милева – специалист по „Семейна астрология”, автор на подхода „Аугуста Монада”.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 18.10. (неделя)

Час: 11:00ч. – 16:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 25 лв.


*Нека всеки желаещ при регистрация изпрати дата, година, час и място на раждане.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

Фестивал "Свободата да бъдеш"

Този месец център "Калей" участва за пореден път на фестивала "Свободата да бъдеш"!


В срещите, които обичайно имаме с вас в рамите на събитието, се роди традицията да ви представяме нови, иновативни, малко познати, но изключително ефективни методи свързани с централната тема на работа в център „Калей” – семейно-родовите отношения.


Какво ще откриете при нас този път?


Традиционните ни цветни олтари, изработени ръчно и наречени за щастие, благоденствие, здраве, любов, успех, защита от негативни влияния и др., ви очакват на нашия щанд!Новото тази година са олтарите посветени на четирите елемента – вода (за чувства), огън (за действие), въздух (за отношения) и земя (за стабилност), които са активирани по Пълнолуние, когато Луната се е намирала в кардиналните астрологични знаци подвластни на водата – Рак, огъня – Овен, въздух – Везни и земя – Козирог.


Специално разработените за център „Калей” астрологични пана на 12-те зодиакални знака са уникални. Изцяло от естествени материали и заредени с много сила, хармония, постоянство и любов, както следва:


  • Овен, Лъв и Стрелец с енергия в деня на пролетното равноденствие,
  • Телец, Дева и Козирог с енергия в деня на зимно слънцестоене,
  • Близнаци, Везни и Водолей с енергия в деня на есенно равноденствие, и
  • Рак, Скорпион и Риби с енергия в деня на лятно слънцестоене.


Комплектът „Как да изработим родовата си астрологична карта?” е свързан с темата за Родовата Астро-Монада, и е предназначен за онези от вас, които държат да се свържат с енергията на предците си. В комплекта можете да намерите указания как да построите родовата си карта, както и как да я разчетете в контекста на съответните разположения в нея. Ако нямате възможност да я получите лично на щанда ни, можете да я поръчате на електронната ни поща.

„Посланията на Предците” са свитъци с посланията, които са отправени към вас от колективното несъзнавано на рода ви. Те са 12 на брой – в зависимост от личния ви Слънчев зодиакален знак.


За онези от Вас, които използват всяка възможност за себепознание и желаят да надникнат по-дълбоко в себе си, предлагаме да Ви да го направите по един нетрадиционен начин – като назовете най-големия си страх. Само след предварителна заявка, която можете да направите тук. на щанда ни ще намерите, изготвен психологически профил специално за вас.


За любителите на вълшебства и оригинални подаръци за близки хора сме приготвили една прекрасна колекция от картини на елфи и други приказни същества, както и зодиакални знаци с чудесни илюстрации.

Разбира се и тази година ще има томбола – награди, много усмивки и човешка топлина!


Очакваме ви с нетърпение!


Само в рамките на „Свободата да бъдеш”, всеки посетил лекцията: “Родовата Астро-Монада – докосване до предците и свързване с личната сила” и закупил комплектът: „Как да изработим родовата си астрологична карта?”от щанда на център „Калей” или по Интернет, ще получи като подарък свитък с „Послание на предците” и талон за 10% отстъпка от цената на цикъла: „12-те родови астро-монади”, който стартира на в началото на ноември месец 2015г.

"Обвързване" - Аз и моите страхове

Страхът като мотивация. "Не се страхувайте от страховете си, превърнете ги в ресурс" - това е слоганът на занятията от цикъла "Аз и моите страхове".
Страховете се превръщат в проблем, в момента, в които те блокират предприемането на действия, а не когато принуждават човек да осъществи дадено поведение.


"Аз и моите страхове" е цикъл от ателиета, в който се прилага методът "Фамилни и системни констелации". Всеки път, в рамките на дейността, ще бъде поставяна тема за работа. Участниците, заявили желание да работят за себе си, ще се изправят срещу нещата, от които най-много се боят, за да се преборят с тях и да намерят заслужено спокойствие и комфорт. Този месец тема на ателието е страхът от обвързване.


Целите на нашата работа в рамките на тези срещи е да бъде премахната неприятната практика на "страхов блокаж" и фобиите, които ни дърпат назад - да бъдат превърнати в част от нашите мотиватори за действие!


Присъединете се към нас, за да се изправите срещу своите страхове, за да ги преживеете, разберете и трансформирате. Не се бойте от страха - вижте колко пъти го използвахме в тази публикация. Представете си какво би било Вие да го използвате, за да промените своя живот!


Водещ: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 31.10. (събота)


Час: 10:00ч. – 16:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 25лв.

Запиши се

kaleiseminari@gmail.com

Център "Калей"

Никога не е късно да промените живота си, но защо не започнете от днес?