The Cotton Club

Anàlis de la pel·lícula.

FITXA TÈCNICA DE LA PEL·LÍCULA

Títol: The Cotton Club


Any: Va passar als anys 20


Director: Francis Ford Coppola


Direcció musical: John Barry


Actors principals: Richard Gere (Dixie Dwyer), Gregory Hines (Sandman Williams), Diane Lane (Vera Cicero), Lonette McKee (Lila Rose Oliver), Bob Hoskins (Owney Madden), James Remar (Dutch Schultz), Nicolas Cage (Vincent Dwyer).

PREGUNTA 1.

En quina ciutat passa l'acció?

New York


En quins barris?

A Harlem


En quina època?

En els anys 20

PREGUNTA 2.

Què és?

-La màfia és una societat secreta creada a Sicília dedicada al crim organitzat. El seu objectiu era sempre enriquir-se i guanyar poder a base de dur a terme activitats il·legals (contraban, tràfic de droga, prostitució, jocs...)

Quan neix?

-A començaments del segle 18


Encara existeix?

-Si, encara existeix

Big image

PREGUNTA 3.

En una escena (minut 24) un dels personatges diu: “mantengamos a los judíos y negros donde se merecen y todo irá bien”. És una clara referència al moment xenòfob que es vivia a Europa. Què estava passant al vell continent? Comenta-ho.-Al vell continent passava que existia el racisme. En aquell moment tots els que fossin immigrants, negres, jueus... Eren menys preuats. No tenien els mateixos drets.

PREGUNTA 4.

"The Tap Awakens" - 'Star Wars' Tap Dance Medley ft. Sarah Reich

PREGUNTA 5.

Explica en 4 o 5 frases, amb les teves pròpies paraules, l'argument de la pel·lícula. Afegeix un vídeo del trailer o bé un troç que trobis que t'hagi cridat l'atenció. (Comenta-ho)-En New York, estan les mafies, es cuan en Dixie coneix a la Diane, no se sap ven bé lo que tenen ells dos, però comparteixen l'amor. Mentres tant la mafia es van matant, i han lluites, i sobretot... Música passi lo que passi.


-Aquesta escena, es la que hem va agradar molt, quan ella canta i en Dixie toca el seu instrument. Crec que hi ha un 'feeling' important en aquesta escena, i sobretot... Me encanta com canta ella.

Diane Lane - Am I Blue (Cotton Club, 1984)