Diomage

ziet kansen

Over Diomage

Diomage ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen ze op kleine schaal, zodat de band tussen cliënt, familie en medewerkers goed is/blijft. Diomage vindt dat iedereen mogelijkheden heeft, en het waard is om die mogelijkheden te kunnen ontwikkelen. Diomage heeft de volgende uitgangspunten:

Kwailiteit

Diomage heeft het HKZ-Keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen. Diomage wil dit blijven verbeteren, dit doen ze door verschillende onderzoeken:


- Cliënttevredenheidsonderzoek

- Medewerkerraadpleging

- Cliëntenraad en cliëntenverwantenraad

- Ondernemingsraad

- Inspraakochtenden

- Managementreview

- ‘Wat schort er aan?’

Kosten

Eigen bijdrage van de cliënt:

- Kosten voor persoonlijke verzorgingsmiddelen > €9,00 per maand

- Kosten voor CAI > €4,00 per maand

- Kosten voor het wassen zijn afhankelijk van het gebruik.

Diomage kent 3 varianten:
* De was wordt buiten diomage verzorgt door de client zelf > geen kosten

* De was wordt door de client binnen Diomage zelf gedaan > €10,00 per maand (vergoeding voor water/electra/wasmachine)

* Diomage verzorgt de was en strijkt > €35,00 per maand

- Extra uren inzet begeleiding > €32,50 per uur

Vacatures

Diomage heeft regelmatig vacatures. Heb je belangstelling om bij Diomage te komen werken, neem dan contact op met de personeelsadviseur. Ook kun je gebruikmaken van het sollicitatieformulier.


Stage lopen

ORO-Diomage biedt al al jarenlang studenten de mogelijkheid om stage te komen lopen. Dit kan zijn binnen wonen, de ondersteunende diensten en vanaf 2013 ook binnen dagbesteding. Studenten kunnen hier leren voor hun vak en kennismaken met ORO-Diomage als organisatie. Ook leert ORO-Diomage haar mogelijke toekomstige werknemers kennen en blijft zo op de hoogte van de huidige ontwikkelingen in het onderwijs. Het gebeurt regelmatig dat stagiaires na hun stage een baan aangeboden krijgen

Interesse in een stageplek bij Diomage? Of wilt u nog meer informatie te weten komen? Informeer dan bij P&O Diomage.


Leerling - werknemer (BBL-traject)

Binnen ORO-Diomage zijn er leerwerkplekken. Hierbij wordt de leerling-werknemer de mogelijkheid geboden om zich beroepsspecifieke taken te ontwikkelen. Binnen de zorg zijn er mogelijkheden vanaf niveau 3. Bij de ondersteunende diensten is het vanaf niveau 4. Als voorwaarde stellen we dat je profiel aansluit bij de beroepspraktijkvorming. Je werkt bij BBL-leerroutes minimaal 18 uur en maximaal 32 uur. Je krijgt een leerling salaris volgens de CAO gehandicaptenzorg en een eventuele lestijd-werktijd compensatie. Als je interesse hebt kun je meer informatie vinden op: http://www.oro.nl/l/Over-ORO/Werken-en-leren.html. Hierbij vermelden als je interesse uitgaat naar de woningen gekoppeld aan ORO-Diomage.

Big image

Diomage biedt

Iedere client is anders, dus niet alle zorg is hetzelfde. De verzorgers van Diomage willen er voor zorgen dat elke client de juiste zorg krijgt die hij/zij nodig heeft.


- zorgbemiddeling

- ondersteuningsplan

- ombudscommissie

- toegang tot informatie


- wonen

Wonen is niet alleen een dak boven je hoofd. Het zorgt voor veiligheid en een plek waar je andere kunt ontmoeten. Diomage heeft een groot aantal woningen in de gemeente Gemert-Bakel en Boekel. Niet iedere cliënt is hetzelfde, dus elke cliënt krijgt een woning die het beste bij hun beperking past. Ook biedt Diomage hulp aan cliënten die zelf voor een woning hebben gezorgd.


- (nacht) zorg


Diomage zorgt niet alleen voor een goede verzorging overdag maar ook voor de nacht. De kamers zijn aangepast zodat ze cliënten goed in de gate kunnen worden gehouden. Dit wordt gedaan met een beluistering op afstand en de nachtzorgmedewerkers die hier in zijn gespecialiseerd.


- Dagbesteding en/of werk + Vrijetijdsbesteding


DATwerkt bied verschillende activiteiten voor de cliënten om een goede dag- vrijetijdsbesteding te krijgen. Het is erg belangrijk dat de cliënten niet alleen goed omgaan met hun eigen huisgenoten maar ook met mensen uit de buitenwereld.

Big image

Nieuws / leuke weetjes

>Diomage is genomineerd voor 'Beste werkgever van Nederland'.

>Diomage heeft een hoge werkgeversscore.

>Diomage behaalde een 8.1 op bevolgenheid, op betrokkenheid een 8.2 en op tevredenheid een 7.4

>Diomage is sinds februari 2015 gefuseerd met ORO.


Voor meer informatie kijk op: http://www.beste-werkgevers.nl/genomineerden/

Contact

U kunt terecht bij Diomage voor verschillende vragen.


Voor een vraag op het gebied van zorg-dienstverlening kunt u contact opnemen met Loes Maas, zorgbemiddelaar. Tel: 0492 362383 Mail: JFMMaas@diomage.nl


Voor meer informatie over DATwerkt kunt u contact opnemen met Katje Verschuuren of Corrie Donkers, teamleider. Tel: 0492 362383 Mail: KMVerschuren@diomage.nl of CHTMDonkers@diomage.nl


Onze kantoorlocatie,

Karbeel 15

5421 BR Gemert

Postbus 193

5420 AD Gemert

Belangrijk om te weten / kort samengevat

Diomage helpt cliënten met een verstandelijke beperking. Ze helpen cliënten met het wonen. Ze zijn er ook voor om de cliënt te helpen ontwikkelen.
Big image