De nieuwe beeldtechnologie. OLED!

Oled schermen. Ik zie u het al denken... Wat is dit voor een product, ik heb hier nog nooit eerder over gehoord. Heeft u nog en plasma-tv die niet goed werkt of problemen geeft. Dan bent u zeer zeker op het juiste adres. Dit komt omdat het Oled scherm tot dusverre nog niet doorgebroken is op de markt. Dit komt, omdat de Oled schermen in kleine aantallen geproduceerd worden en de bevolking heel erg gewend is aan een tegenwoordig doorsnee plasma-tv. Ik kan u alvast vertellen, na dit artikel komt u alles te weten van het Oled scherm en kunnen wij u uit ervaring vertellen dat uw gedachte over de plasma-tv zal veranderen.

Wat is Oled precies?

OLED is een nieuwe displaytechniek waarbij het beeldscherm bestaat uit miljoenen organische LED’s. Iedere LED wordt afzonderlijk verlicht waardoor er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Een groot voordeel van een OLED scherm is dat zwart ook echt zwart is. Daarnaast is de beeldkwaliteit van een OLED televisie mooier dan van een LED tv. De komende jaren zullen steeds meer tv's gaan beschikken over ultra hd en oled. Een extreem hoge resolutie en nieuwe beeldtechnologie. De meest indrukwekkende functie van het Oled scherm is dat het een gebogen scherm is. Dit gebogen scherm in combinatie met de full HD technologie effectueert in een optimale belevenis. Zowel Samsung als LG hebben al enige tijd televisies met een gebogen scherm op de markt. Ook Sony zal daar eind 2014 mee beginnen.

- Wat zijn de pluspunten van het Oled scherm?

Het idee van het gebogen scherm is dat het dezelfde kromming heeft als een oogbal. Door het kromme scherm word onder andere meer diepte aangetoond en het kleureneffect varieert optimaal. U moet zich echter wel goed positioneren. Ook zijn er Oled schermen geproduceerd voor telefoons en ipads. De Oled tv beschikt over een ingebouwde blue ray speler wat helpt te resulteren in de scherpste kwaliteit.

Een OLED-tv kopen is een goede investering voor iedere liefhebber van film en televisie. Dit type beeldscherm is milieuvriendelijk en heeft een laag energieverbruik. Omdat er geen achtergrondverlichting nodig is, is het scherm heel erg dun, maar liefst 4 mm. De televisie heeft een kijkhoek van 180 graden. Waar je ook zit, je hebt dus altijd goed zicht op het beeld. Dankzij het hoge contrast, de reactietijd van een microseconde en de hoge helderheid en prachtige kleuren worden beelden nog levensechter.

Het product is dus:

Milieuvriendelijk

Laag energieverbruik

Ultradun scherm (4 mm)

Kijkhoek van 180 graden

Hoog contrast 1.000.000:1

Reactietijd van een microseconde

Mooie kleuren en hoge helderheid

- Duur consumptie

Zoals eerder aangekaart was zijn de Oled tv's aan de wat prijzige kant. Voor een gemiddelde Oled tv betaald u ongeveer 7000,-. Dit is een flinke prijs en ik zie u al denken. Dit is toch veel te prijzig. Onze redactie heeft research gedaan naar de recensies van het product en kwamen hele gevarieerde reacties tegen. Klanten die elke maand reageren dat ze zo dankbaar voor de Oled Tv, geen grap! De andere klanten vonden tevens weer dat het zijn prijs totaal niet waard is. Er waren mensen die hoofdpijn kregen en het vergeleken met een 3D film kijken zonder 3D bril.


Oled is ook in verbintenis met de smart-tv's geraakt. Dit betekend dat je op een Oled scherm ook kunt Twitteren, op Facebook kunt en Hyves. Dit is ideaal om deze belevenis met je vrienden te delen en te laten zien wat jij beleeft op dat specifieke moment!! Met deze knaller van een pluspunt wil ik dit artikel beëindigen.