PÅSKEØEN

Afslapning og Kultur, på én gang.

En oplevelse du ikke vil være foruden.

Påskeøen er et af de mest specielle steder - ikke bare i Chile, men i hele verden. Samtidig er øen et af de mest isolerede steder på Jorden. Dens hovedattraktion er de imponerende og kolossale statuer i sten, hvis oprindelse stadig er et mysterium den dag i dag. Og det er noget, alle mennesker bør opleve - så hvorfor vente?

Historie

Der er ingen der ved med sikkerhed hvordan øen blev beboet. Men man mener at polynesere befolkede øen i kanoer mellem år 500 og år 1000. Man mener at de store stenstatuer kaldet Moai'er blev bygget mellem 500 og 1700 tallet, mens de fleste blev bygget mellem 1200 - 1500.
Big image

Belliggenhed

Påskeøen er beliggende i det sydlige Stillehav, som du kan se på kortet lige ovenfor. Øen er et af de mest isolerede steder i hele verdenen. Øen blev dannet af tre vulkaner som er en del af øen. De flotte stenstatuer er bygget af sten fra vulkanen.

Hvor langt væk fra land?

Påskeøen ligger:

3700 km fra Tahiti

3600 km fra Chile

og 2.200 km fra den nærmeste beboede ø, Marquesas.

Hvad koster det at tage derhen?

Prisen kan være meget varierende alt efter hvilken tid på året og hvorfra du bestiller. Hvis du selv sætter rejsen sammen kan du spare rigtig mange penge. Hvis du rejser fra København til hovedstaden i Chile, Santiago, og så tager til Hanga Roa Airport derfra kan du være heldig at få det til 11.000 Kr for en voksenbillet. (Hotel i santiago o mellemlanding er ikke regnet med i billeten.) Hvis du derimod bestiller billetten via. et firma som travel.kilroy.dk kan en billet koste helt op til 60.000 kr. pr person! Hotellerne kan godt være rimelig dyre, da der ikke er så meget konkurrence. For 14 dage i April eller Maj Koster det mellem 7000 og 14000 tusind for 1 person i sit eget rum. Dog sparer man en del hvis man er 2, 4, eller en større gruppe.
National Geographic Live! - Walking with Giants: How the Easter Island Moai Moved
Big image