De Grijze Jager

De Dragers Van Het Eikenblad

Algemene informatie

De Grijze Jager boeken zijn altijd heel spannend en avontuurlijk.

Het genre van het boek is: fantasy.

De schrijver van het boek is John Flanagan.

John Flanagan is een Australische schrijver en schreef ondermeer de boeken De Grijze Jager en Broederband.

Hij is geboren in Sydney op 22 mei 1944.

Voordat hij schrijver werd was hij coauteur in het programma HEY DAD!

Hij schreef zijn eerste boek omdat hij wou dat zijn 12jarige zoon zou lezen.

Inleiding tot het verhaal

Will en Evanlyn konden in het vorige boek ontsnappen uit de handen van de Skandiërs. Ze verbergen zich in de bergen en wachten op de dooi om hun vlucht verder te zetten.


Maar bij het zoeken naar voedsel wordt Evanlyn overvallen en meegevoerd door zes woeste Temujai-krijgers. Wanneer Will dit ontdekt, is ze al een eind weg. Hij wil haar wel ter hulp schieten maar hij is nog steeds te zwak en kan het niet tegen de krijgers opnemen.


Ondertussen is Halt, de Grijze Jager, op weg naar Skandia om Will te zoeken, samen met Arnaud, rekruut in het leger van Redmont. Maar zij ontdekken aan de grens van Skandia uitgemoorde en platgebrande dorpen. Halt ziet dat dit het werk is van de gevreesde Temujai- krijgers.


Dit voorspelt weinig goeds. Halt moet dit in Skandia melden en zorgen dat hij ondertussen Will en Evanlyn vindt. Hij probeert met Skandia een bondgenootschap te sluiten om hun beide landen te beschermen.


Zeer spannend deel waarin de oorlogsvoering van de verschillende stammen zeer realistisch wordt beschreven. De ongelijke en bloederige strijd, maar ook het meedogenloze van deze volken komt vooral naar voren. In groot contrast daarmee staat het vertrouwen en de vriendschap tussen de hoofdpersonages. Deze reeks is werkelijk meeslepende lectuur en dit deel het spannendste tot nu toe!

karakters van het boek

De belangrijkste hoofdpersonages zijn:


Evanlyn:

Evanlyn is eigenlijk de schuilnaam van de kroonprinses Araluen.

Haar karakter is heel moedig, ze is bazig maar wel lief. Ze heeft geen schrik om haar vuil te maken en is gedreven om te vechten.


Will:

Will is een jongen die graag eens een grapje en is snel van begrip. Hij was eerst bang van zijn leermeester Halt maar daar is hij nu wel een beetje gehecht aan. Evanlyn en Will werden verliefd op elkaar maar Will heeft haar op een rare en vreemde manier afgewezen.

Mening over het boek

Ik hou er van om de boeken van De Grijze Jager te lezen want ze zijn heel avontuurlijk en gefantaseerd en daar ben ik dol op.

Het boek zit ook vol met spannende ontmoetingen tussen verschillende vijanden en dat vind ik aangenaam om te lezen want het zet me aan tot lezen. Ik vind het veel leuker dan dat er niet veel gebeurd want dan is het maar saai...

Er komt ook veel tactiek en strategisch denken aan te pas en dat maakt het verhaal net zo leuk. Vanuit verschillende perspectieven komen de belangen van de tegenover elkaar staande partijen aan het licht en wat je vervolgens leest ontvouwt zich als een spannend kat-en-muisspel.

Ik vind het een heel mooi en avontuurlijk boek en de personages vind ik heel krachtig en mooi gespeeld. Ik ga nog boeken over De Grijze Jager lezen, daar ben ik nu wel zeker van.