Koffieautomaten

De beste koffieautomaten

Gezondheid en koffie toegelicht

Al jaren woedt de discussie of koffie gezond is of niet. Een kop koffie bevat meer dan alleen maar goede of slechte stoffen, waarvan we slechts gedeeltelijk weten of ze goed of slecht zij en wat het effect is op de menselijke gezondheid. Sommige proeven op ratten laten bijzondere resultaten zien, maar het zijn nog altijd geen mensen. Waar de ene wetenschapper het heeft over positief, is er weer een andere die denkt het tegendeel te moeten bewijzen. De vraag is altijd wie de onderzoeken financiert. Is het de industrie of de overheid? Wat je ook aan koffie binnen krijgt op een dag, het gaat om het nuttigen met mate. Het is alleen wel vervelend als je last krijgt van je maag. Dit is een direct effect van slechte koffie of een slechte bereiding of verkeerde bonen samenstelling. Koffieautomaten of koffiemachines moeten tijdig worden onderhouden.


Bijwerkingen
Ook in koffie zit cafeïne waarbij over het algemeen wordt aangenomen dat gefilterde koffie beter is dan instant koffie. De hoeveelheid van de cafeïne in een kopje koffie kan nogal variëren. Koffie die goed heeft kunnen trekken bevat soms 2x zoveel cafeïne als in espressokoffie. Bent u gevoelig of allergisch voor cafeïne, neem dan beter een espresso (minder schadelijk), terwijl u mogelijk denkt dat die meer cafeïne zou bevatten. Tevens houdt het filter weer andere kwalijke stoffen tegen die minder goed voor de gezondheid is. De temperatuur is bepalend voor wat er vrij komt tijdens het zetten. Koffie kan ook verbranden. Tevens bevat koffie veel antioxidanten waaronder chlorogeenzuur die goede invloed heeft op diabetes type 2 (wat door hoge bloeddruk, hoge cholesterol, en teveel buikvet in de hand wordt gewerkt).

Andere voorbeelden

Koffie is niet alleen preventief werken op de ziekte van Alzheimer volgens bepaalde wetenschappers, maar zou Alzheimer zelfs kunnen genezen. Het is moeilijk om te stellen of dit werkelijk zo is.

We vinden nog wel meer artikelen van de positieve effecten van koffie op de gezondheid. Het is moeilijk om hard te kunnen stellen dat koffie goed of slecht is, want wetenschappers elkaar tegenspreken. Het idee dat koffie ongezond zou zijn is echter nooit aangetoond, vooral dat koffie een ongunstig effect zou hebben op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. We gaan de onderzoeken niet herhalen, op internet vindt u nogal wat artikelen over de effecten van koffie op de gezondheid (soms alleen nog bij muizen getest). Vanuit de industrie gesponsorde websites worden slechts de positieve effecten benaderd, andere juist wat meer de negatieve, maar overigens ook dat meer met de gevoeligheid van het individu te maken heeft.

Wij zijn niet overtuigd, niet van schadelijke effecten, maar ook niet van de positieve effecten van koffie op de gezondheid. Zoals zoveel dingen: geniet van uw koffie of espresso, teveel zorgen zijn slecht voor uw gezondheid.

Als wij dadelijk weer onze koffie kunnen drinken zijn we weer helemaal blij en of het zo is of niet: wij denken dat blije mensen gezonder zijn! Uiteindelijk is het leven te kort om slechte koffie te drinken.

Meer informatie: http://www.koffieautomaat-bestellen.nl/