Inchirieri masini

Conditiile inchirierii unei masini

Cea mai buna varianta de transport in cazul in care decizi sa pleci intr-o calatorie este masina. In cazul in care nu este posesorul unui atomobil, poti oricand inchiria o masina. Pentru a putea inchiria masina trebuie sa ai minim 21 de ani iar permisul sa fie eliberat cu cel putin 12 luni inainte de data de inchiriere. Perioada minima de inchiriere este de 2 zile, timp in care se incadreaza si preluarea si returnarea. Masina trebuie returnata cu plinul facut in caz contrar clientul va fi nevoit sa plateasca 1,5 euro/litru.
Documente necesare pentru inchiriere: permis de conducere, pasaport si nu in ultimul rand contractul de inchiriere. Dupa ce contractul este semnat clientul trebuie va suporta o costul unui avans. Acest avans este suma ceruta de companie pentru ca respectivul client sa poata avea siguranta ca masina este rezervata. Mai exista o varianta care presupune blocarea avansului de pe cartea de credit. Avansul reprezinta de fapt contravaloarea a cel putin 24 de ore si se reduce din suma initiala suportata de client la inchiriere. In prima faza a inchirierii clientului ii se retine o suma care se va restitui dupa ce masina va fi verificata. In cazul in care vacanta ta se va desfara in afara granitelor intervin taxe suplimentare si aprobarea companiei de inchirieri.
Companiile de inchirieri masini au in vedere si inchirierea pe termen lung sau "corporate". Acesta se face prin semnarea unui contract de inchiriere iar clientul trebuie sa plateasca lunar o rata insa la acest tip de inchiriere exista un avantaj; clientul nu suporta cheltuielile de intretinere.