Iker Casillas

''Mai baix el cap perquè no m'enterrin.''

Carrera esportiva

Iker Casillas Fernández (Móstoles, Madrid de 1981)

És un jugador professional de futbol madrileny. Juga a la demarcació de porter i és capità al seu club, el Real Madrid CF.
Ha jugat més de 600 partits amb el conjunt blanc, cosa que en fa el sisè jugador que més partits hi ha disputat.
Amb la selecció espanyola també ha assolit la capitania, i és el jugador amb més internacionalitats de la història.
Iker Casillas va ser designat com el millor porter del món de 2008 , 2009 ,2010 i 2011 a la classificació que elabora la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol (IFHHS).

Ha guanyat totes les competicions que pot guanyar. Una de les competicions més importants que ha guanyat ha estat el Mundial de Sud-Africa el 2010 o la Eurocopa del 2008 i 2012.

Big image
La cancion de Casillas + Las mejores paradas de Casillas

La seva vida

Els seus pares vivien a Bilbao, però la mare, María del Carmen Fernández González, en aquell temps professora de perruqueria, va voler donar a llum a Madrid, fet al qual no va oposar resistència el seu marit, José Luis Casillas.

Va començar a jugar al col·legi, fins que als deu anys els observadors del Reial Madrid Club de Futbol se l'emportaren a les categories inferiors de l'equip.

Tal va ser la confiança que van dipositar en ell, que als setze anys, quan jugava al juvenil i s'havia proclamat campió d'Europa Sub 16 en aturar un penal davant Àustria, va ser convocat per primera vegada per al primer equip, en la temporada 1997 -1998.

És tanta l'admiració pel poble que el va veure néixer, que una de les seves frases més utilitzades és: "Sóc una galàctic perquè vaig néixer a Móstoles"

Big image

Partit solidari.

Iker Casillas col·labora amb UNICEF en la campanya Champions for Africa i amb l'ONG PLA en el seu programa Aturem la pobresa infantil, que se centra a Perú i a Mali.

Aquesta vegada el partit de futbol d'Iker Casillas va ser amb nens de la comunitat andina peruana, a gairebé 4.000 metres d'altitud, en suport a la tasca d'ajuda a la infància que allà porta a terme PLA per defensar els drets dels infants.
Big image
Big image
Casillas, minuts abans d'iniciar aquesta trobada tan especial a la vall Sagrada dels Inques i al peu dels imponents pics dels Andes, va comentar que resultava una "paradoxa de la vida" que amb prou feines uns dies després de disputar davant Alemanya "el partit més important "de la seva vida, ara anava a jugar amb els nens de la comunitat andina" un altre partit molt important ".

La visita de Casillas respon a un desig expressat pel mateix jugador després de visitar l'any passat Sierra Leone. El desig d'anar a Sud-amèrica, al Perú, per conèixer més d'aprop la situació dels nens en aquelles comunitats i saber com PLA Internacional treballa per protegir-los i donar-los un futur.

Big image